τηλέ-Stand up, από τους Παπαγεωργίου-Ζαραλίκο στον Λάκη Λαζόπουλο

Για την επιτυχία που σημειώνει φέτος ο Λάκης Λαζόπουλος δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς. Το κάνει όλος ο Τύπος και όχι άδικα. Εμείς θα σταθούμε στην μορφή του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ». Η εκπομπή βασίζεται καθαρά στο concept του stand up comedy, που είναι ένας είδος θεάτρου προσαρμοσμένο σε bar καταστάσεις. Όπου ο ηθοποιός λέει τα δικά του κάνοντας το κοινό από κάτω να γελάει. Συνήθως στα stand up, ο πρωταγωνιστής πειράζει (κι ενίοτε ξεκατινιάζει) κάποιους «άτυχους» από το κοινό που του μπήκαν στο μάτι. Το έχει κάνει άπειρες φορές στα σόου του ο Τζίμης Πανούσης. Βέβαια ο Λάκης, δεν έχει προσθέσει αυτό το μέρος στο τηλέσόου του. Ποιος ξέρει, ίσως το κάνει αργότερα.

Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ο Λαζόπουλος δεν είναι ο πρώτος που έβαλε το stand up στην tv. Ναι μεν το έχει κάνει πιο πετυχημένα από όλους, αλλά δεν ήταν ο πρώτος.

Η αρχή είχε γίνει πριν μία πενταετία περίπου. Τότε το δίδυμο Κώστας Παπαγεωργίου και Χριστόφορος Ζαραλίκος, σάρωναν με τα stand up τους σε γνωστό comedy club των Εξαρχείων αλλά και με την ραδιοφωνική τους εκπομπή στον Σπορ Fm. Το Mega τους έκανε πρόταση κι έτσι βγήκε στο αέρα η εκπομπή «Δύο στα όρθια» που αποτελούσε συνδυασμό stand up και σκετς. Κάτι η μη σταθερή μέρα προβολής, κάτι το ότι δεν είχε βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ώστε να υπάρχει αυθορμητισμός έκαναν την προσπάθεια να μην έχει ανάλογη επιτυχία με τις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Ωστόσο το σκεπτικό τους τους για κάτι νέο στην Tv άρεσε τόσο στον Μάρκο Σεφερλή (που το έκανε άλλωστε στις επιθεωρήσεις του) όσο και στον Γιώργο Μητσηκώστα. Το ενέταξαν στις σατιρικές εκπομπές τους, ούτε όμως αυτοί κατάφεραν να βρουν την φόρμουλα ώστε να υπάρχει αυθορμητισμός και τα γέλια ήταν μετριασμένα ή υπό την καθοδήγηση του animater.

Κι εδώ είναι η μεγάλη επιτυχία του Λαζόπουλου. Κατάφερε να βρει τον τρόπο να είναι αυθόρμητο το γέλιο. Πως; Κάνοντας απλά ένα γύρισμα σαν να είναι live και όχι βασισμένο σε ένα σενάριο.