Εξάντας, ένας... μοναχικός καβαλάρης


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος συνεχίζει να κερδίζει τον θαυμασμό και τον σεβασμό έξω από τα ελληνικά σύνορα με αποτέλεσμα να προσθέτει ολοένα και περισσότερα βραβεία για την δημοσιογραφική δουλειά του. Τελευταία επιτυχία, το νέο βραβείο του ΕΞΑΝΤΑ από το Ecofestival του Παλέρμο, για την εκπομπή στο Δέλτα του Νίγηρα Την ίδια ώρα στην Ελλάδα το γεγονός αυτό αναφέρεται μόνο από την ΕΡΤ που «στεγάζει» τον ΕΞΑΝΤΑ, μερικά blogs και κάποια ψιλά γράμματα στις εφημερίδες. Από τα άλλα μεγάλα κανάλια κιχ δεν βγαίνει.

Ασπαζόμαστε, λοιπόν, την δήλωση της Λιάνας Κανέλλη πριν 2 περίπου εβδομάδες (και πριν κερδίσει ο Αυγερόπουλος και το προαναφερόμενο βραβείο), όντας καλεσμένη στην εκπομπή του Πρετεντέρη που τόνισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι βραβεύσεις του Αυγερόπουλου στο εξωτερικό δεν έτυχαν της υποδοχής που θα έπρεπε από την υπόλοιπη ελληνική tv. Ο Πρετεντέρης έσπευσε να πει ότι το έγραψαν οι εφημερίδες, όμως η Κανέλλη τον τάπωσε λέγοντας του ότι τα κανάλια δεν έκαναν ούτε καν αναφορά.
Ζήλειες ή ανταγωνισμός; Όπως και να έχει η σύγχρονη δημοσιογραφική ιστορία γράφει κι ευτυχώς –στο εξωτερικό- δεν ξεγράφει. Κάποιοι άλλοι όμως που νομίζουν ότι είναι επιπέδου Πούλιτζερ δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι η σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα τους είναι όταν μπαίνουν στις εφημερίδες οι συμψηφιστικές διαφημίσεις των εκπομπών τους με την φάτσα τους να καλύπτει την μισή σελίδα…

Υγ

Ζητούμε συγνώμη από τον κ. Αυγερόπουλο που χρησιμοποιήσαμε την είδηση της νέας του διάκρισης για να κάνουμε αναφορά σε κάποια από τα κακώς κείμενα της ελληνικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας.