Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Ευρώπη

Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι αγώνες στα play of του Champions League ας κάνουμε ένα μικρό απολογισμό.

Ολυμπιακός
Μάλλον δεν μπορούν να βγουν σοβαρά συμπεράσματα αφού η Σέριφ φαίνεται πιο εύκολος αντίπαλος απ όσο νομίζαμε όλοι. Σε αυτό συμβάλει πολύ ο τραγικός τερματοφύλακας της. Έφερε τεράστια ευθύνη και στα δύο γκολ. Στο μεν πρώτο του Ντουντού έκανε το απίθανο: προσπάθησε να βγάλει με το πόδι ένα σουτ που έγινε από την μέση σχεδόν του γηπέδου και ενώ είχε και ορατότητα! Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει ότι δεν κατέχει ούτε τα βασικά της θέσης του.
Στο δε γκολ του Μήτρογλου το σουτ ήταν χλιαρό και ο τερματοφύλακας λειτούργησε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.
Επίσης, στο δεύτερο γκολ ο Μήτρογλου έκανε καθαρό επιθετικό φάουλ. Αλλά μάλλον ο διαιτητής θέλησε να πατσίσει το πένταλντι που δεν έδωσε νωρίτερα σε σπρώξιμο στον Ντιόγκο κι ενώ ήταν τετ α τετ με το τέρμα.
Σίγουρα ο Ολυμπιακός χρειάζεται να σοβαρευτεί για να έχει μία καλή πορεία στου ομίλους.

Παναθηναϊκός
Εδώ γελάμε. Φάνηκε αυτό που όλοι περίμεναν. Κόντρα σε μία σοβαρή ομάδα το Τριφύλλι είναι "περάστε βάλτε". Ο απίθανος Ολλανδός προπονητής (ο Θεός να τον κάνει) μετά την πρόκριση με την Σπάρτα δήλωσε "δεν είμαι επιζών, είμαι νικητής". Και ο... "νικητής" έστησε την ομάδα μέσα στην έδρα της με αμυντικό σχήμα με στόχο να πάρει το μηδέν, δηλαδή για να... επιζήσει. Και πως το έκανε αυτό; Ρίχνοντας στα βαθιά ένα παίχτη που δεν έχει καν στα πλάνα του, τον Μάτος, ο οποίος δεν έχει αναρρώσει και πλήρως από μία ίωση που τον ταλαιπωρούσε τις προηγούμενες μέρες. Μάλιστα ο Μάτος χρεώθηκε και το πρώτο γκολ γιατί έκανε λάθος πάσα στην μεσαία γραμμή! Δηλαδή οι κεντρικοί αμυντικοί δεν είχαν καμία ευθύνη που πέρασε για πλάκα μόνος τους στην καρδιά ο Μάξι Ροντρίγκεζ; Ο Ζιλμπέρτο όσο ήταν παρόν έκανε καλά κοψίματα, ωστόσο και στα τρία γκολ ήταν απών αν και θα έπρεπε να βρίσκεται μέσα σε αυτές τις φάσεις σαν κεντρικός αμυντικός που αγωνιζόταν. Ειδικά στο τρίτο, του Αγουέρο, είδαμε το δεξί μπακ, τον Μουν, να προσπαθεί να κλείσει τον Αργεντίνο επιθετικό στα αριστερά. Που ήταν ο Βύντρα και κυρίως ο Ζιλμπέρτο;
Ο Σισέ κινδυνεύει να βγει άχρηστος έτσι όπως τον αφήνουν να βολοδέρνει μόνος του στην επίθεση.
Τον Μπίερσμιρ, αν είμαστε τυχεροί, μπορεί κάποια στιγμή να τον δούμε να αγωνίζεται. Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα θα κάνει παρέα στον Νίνη. Τα δύο... αιώνια ταλέντα.
Γενικά ο ΠΑΟ σε όλο το πρώτο ημίχρονο έπαιζε με το κλασσικό σύστημα που μας έχει συνηθίσει ως ομάδα του Τεν Κάτε: γιόμες και ξανά γιόμες. Έτσι δεν χτίζονται ομάδες.
Να αγιάσει το στόμα του Δομάζου που τα είπε χύμα για τον ανεκδιήγητο αυτό προπονητή που στηρίζει η διοίκηση. Φαγώθηκαν άνθρωποι που έδειξαν δουλειά όπως ο Μουνιόθ και ο Σουμ και αυτός ο Ολλανδός δεν κουνίεται!