Περί μουσικών copy paste



Το να γίνεται μία διασκευή ενός τραγουδιού είναι θεμιτό και νόμιμο. Το να παίρνεις ένα ξένο τραγούδι και να του ρίχνεις από πάνω Ελληνικό στίχο και να βάζεις την υπογραφή σου στη σύνθεση είναι λίγο έως πολύ κοροϊδία.

Και είτε μας αρέσει είτε όχι, το νέο «δημιούργημα» (ή πιο σωστά και το νέο «δημιούργημα») του αποκαλόυμενου και «συνθέτη των επιτυχιών» Φοίβου, μουσικά είναι copy paste του «Clocks» των Coldplay.

Σχολιασμό επί τούτου έκανε κι ο παρουσιαστής του Mad Γκι, παρουσιάζοντας και σχετικό βιντεάκι (το οποίο παραθέτουμε κι εμείς μαζί με όλο το απόσπασμα από την εκπομπή του μιάς και ήδη έχει ανέβει στο youtube) που όπως ισχυρίστηκε το έστειλαν τηλεθεατές. Βέβαια ο Γκι, με τα λεγόμενα του φαινόταν λές και τη μία έβγαζε την ουρά του απ’ έξω και την άλλη να … ειρωνευόταν τον Φοίβο. Κι επειδή το παλικάρι από ελληνικά δεν είναι ούτε επιπέδου δημοτικού είναι δύσκολο να κρίνουμε ποια ήταν ακριβώς η άποψη που ήθελε να περάσει.

Αυτό όμως που δημιουργεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η είδηση που δημοσίευσε το http://prezatv.blogspot.com/ . Σύμφωνα λοιπόν με το prezatv, ο Γκι αμέσως μετά την εκπομπή αυτή απολύθηκε.

Ασχέτως αν κάποιος τον συμπαθεί ή όχι (προσωπικά απορώ πως αυτός ό τύπος κατάφερε να πάρει τηλεοπτική εκπομπή) δεν μπορεί να μην σταθεί στην υποκρισία και στο θέατρο του παραλόγου ώστε να προστατευθεί η τιμή και η υπόληψη των masters του copy paste, που οικειοποιούνται την δουλειά κάποιων άλλων.