Η επιστροφή της... τέφρας από το διάστημα!




Την περασμένη Παρασκευή, μετά από αναζήτηση τριών εβδομάδων, βρήκαν τον πύραυλο που είχε μετέφερε για λίγη ώρα την τέφρα του ηθοποιού James Doohan (από τους πρωταγωνιστές στη σειρά "Star Trek") στο διάστημα.

Η τέφρα του Doohan, ο οποίος υποδυόταν τον Scotty στο “Star Trek”, εκτοξεύτηκε από το New Mexico στις 29 Απριλίου, δύο χρόνια μετά από το θάνατό του στην ηλικία των 85 χρονών, με προορισμό το διάστημα.
Στον πύραυλο υπήρχαν επίσης οι τέφρα του Gordon Cooper , αστροναύτη που πρωτοπήγε στο διάστημα το έτος 1963, καθώς και οι τέφρες άλλων 200 ανθρώπων.
Όμως, ο πύραυλος που μετέφερε όλες αυτές τις τέφρες κατά την επιστροφή του στη γη κατέπεσε σε δύσπρόσιτες περιοχές και η εύρεση του γινόταν ακόμα πιο δύσκολη λόγω της κακοκαιρίας.
"Τώρα πια μπορούμε να πούμε και εμείς επιτέλους ότι " η αποστολή επιτεύχθει "" δήλωσε την Παρασκευή ο Rick Homans, εκτελεστικός διευθυντής της αρχής Spaceport στο Νέο Μεξικό.
Οι διοργανωτές του εγχειρήματος αυτού ανακοίνωσαν ότι τόσο ο πύραυλος όσο και οι μεμονωμένες κάψουλες που περιείχαν τις τέφρες ήταν σε άριστη κατάσταση και θα επιστρέφονταν στις οικογένειες.
Ο Doohan, καναδικής καταγωγής, υποδυόταν τον Modgomery Scott, τον πρώτο μηχανικό του διαστημοπλοίου Enterprise στην αυθεντική σειρά ‘Star Trek’ που προβαλλόταν από το 1966 έως το 1969.
Για όσους ενδιαφέρονται, η Space Services Inc. με έδρα το Χιούστον της Αμερικής είναι η εταιρία που διοργανώνει αυτά τα άχαρα ταξίδια με διαστημικές νεκροφόρες και τα χρεώνει μόλις 495 δολάρια για ένα μέρος της τέφρας μόνο...