Σενάρια για το τέλος του κόσμου

Κι αφού είμαστε ακόμα εδώ και πληκτρολογούμε (ακόμα), ας περάσουμε στα υπέροχα σενάρια καταστροφής και όχι μόνο, αυτού του ταλαίπωρου πλανήτη.

Το ημερολόγιο των Μάγιαςημερολόγιο μαγιας mayan calendar

Αυτό το περίφημο ημερολόγιο που τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012.

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία τελειώνει μια μακρά περίοδος του ημερολογίου των Μάγιας, αλλά όπως και την 1η Ιανουαρίου κάθε χρόνου ξεκινά ένα καινούργιο δικό μας, έτσι αρχίζει και μια άλλη περίοδος του ημερολογίου των Μάγιας.

Και αναρωτιέμαι αν αυτός που έφτιαχνε το ημερολόγιο, βαρέθηκε να συνεχίσει;

Τον έπιασε κόψιμο και μετά ξεχάστηκε;

Το σταμάτησε αυτό για να ξεκινήσει ένα καινούργιο;

Η γη θα χτυπηθεί απο μετεωρίτησυγκρουση γης μετεωριτη

Σύμφωνα με την NASA στην γη πάντα προσκρούουν κομήτες και αστεροειδείς, αν και είναι σπάνιες οι μεγάλες συγκρούσεις. Η τελευταία μεγάλη συνέβη πριν από 65 εκατ. χρόνια και οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Η ΝΑSΑ δεν έχει εντοπίσει απειλή από αστεροειδή τόσο μεγάλο όσο εκείνος.

· Σύγκρουση πλανήτη ονόματι Πλανήτης Χ ή Έρις ή Νιμπίρου που μας προσεγγίζει και μας απειλή με αφανισμό

Η NASA και πολλοί επιστήμονες μας επιβεβαιώνουν, όπως και πολλοί ερασιτέχνες αστρονόμοι, πως αν υπήρχαν τέτοιοι πλανήτες και βρίσκονταν σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη ειδικά το 2012, οι αστρονόμοι θα τους είχαν εντοπίσει και παρακολουθήσει εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, ενώ θα ήταν ορατοί και με γυμνό μάτι. Ο μόνος πλανήτης που υπάρχει είναι η Έρις που πρόκειτε για έναν πλανήτη Νάνο και το κοντινότερο σημείο που θα φθάσει με τον πλανήτη μας είναι 6,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα.

Ευθυγράμμιση πλανητών

ευθυγραμμιση πλανητων ηλιακο συστημα

Πολλές φορές έχουν συμβεί στο παρελθόν ευθυγραμμίσεις αλλά η γη δεν επηρεάστηκε καθόλου.

Δεν υπάρχουν πλανητικές ευθυγραμμίσεις τις επόμενες δεκαετίες, αλλά ακόμα και αν συνέβαιναν οι επιπτώσεις στον πλανήτη μας θα ήταν αδιάφορες.

Εξάλλου κάθε Δεκέμβριο ο πλανήτης μας και ο Ήλιος ευθυγραμμίζονται με το κέντρο του γαλαξία μας, αλλά αυτό δεν μας έχει επηρεάσει ποτέ.

Οι ευθυγραμμίσεις πολλών πλανητών είναι σπάνιες. Πόσο μάλιστα όλων των πλανητών συγχρόνος, που είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Τόσο σπάνιο που μπορεί να συμβεί σε 86 εκατομμύρια, τρισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια χρόνια.

Ηλιακές Καταιγίδες που θα καταστρέψουν την Γη

Ηλιακές Καταιγίδες καταστρέψουν  Γη Η ηλιακή δραστηριότητα έχει έναν τακτικό κύκλο που διαρκεί 11 χρόνια.

Στην κορύφωση του κύκλου αυτού, οι ηλιακές κηλίδες μπορεί να προκαλέσουν κάποιες διακοπές στις τηλεπικοινωνίες, αν και τώρα η τεχνολογία μπορεί να το αποτρέψει και αυτό.

Η νέα κορύφωση του ηλιακού κύκλου θα σημειωθεί κάπου μεταξύ 2012 και 2014, δεν θεωρείται όμως οτι υπάρχει λόγος ανησυχίας.

·

Αντιστροφή τον πόλων

Για περισσότερο από 100 έτη, οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι η ισχύς του γήινου μαγνητικού πεδίου έχει μειωθεί. Μερικοί είπαν ότι ήταν ένας πρόδρομος της αντιστροφής, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι αυτό δείχνει μόνο κάποια προσωρινή μεταβολή στην ισχύ του πεδίου.

Συστηματικά δεδομένα του γεωμαγνητικού πεδίου υπάρχουν μόνο για τα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, όταν ο φυσικός Γκάους επινόησε μια μέθοδο για να το μετρήσει. Αυτές οι μετρήσεις δείχνουν ότι από τότε η δύναμη του πεδίου μειώνεται βαθμιαία, περίπου 0,05% ανά έτος

Το γήινο μαγνητικό πεδίο είναι σημαντικό για την προστασία της ατμόσφαιρας και όλων τον έμβιων όντων, κάτι σαν ασπίδα για τον πλανήτη μας απο τις καταστροφές που θα δημιουργούσαν οι ηλιακοί άνεμοι και οι ηλιακές καταιγίδες. Χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους απο την ναυσιπλοΐα μέχρι και τους δορυφόρους στο διάστημα. Μάλιστα πολλά είδη ζώων όπως πουλιά, μέλισσες για να κινηθούν και να προσανατολιστούν χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο της γης.Αντιστροφή πόλων μαγνητικα πεδια γης

Ακριβώς το τι θα συμβεί όταν θα εξαφανιστεί το γήινο μαγνητικό πεδίο πριν από την επανεμφάνισή του σε έναν αντίστροφο προσανατολισμό είναι επίσης δύσκολο να αξιολογηθεί.

Όσον αφορά στους ανθρώπους, ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα προερχόταν από τις έντονες εκρήξεις της ηλιακής ακτινοβολίας. Κανονικά αυτές αντιμετωπίζονται από το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας στο διάστημα. Εντούτοις, εάν εξαφανιστεί, θύελλες σωματιδίων θα αρχίσουν να βομβαρδίζουν την ατμόσφαιρα.

Αυτά τα ηλιακά σωματίδια μπορεί να έχουν βαθιές επιδράσεις.Για παράδειγμα στον Άρη, όταν το μαγνητικό πεδίο του απέτυχε να γίνει μόνιμο, πριν δισεκατομμύρια έτη, οδήγησε στην διάλυση της ατμόσφαιρας του. Στη Γη, η έλλειψή του θα θερμάνει την ανώτερη ατμόσφαιρα με τεράστια, απρόβλεπτα αποτελέσματα πάνω στο κλίμα.

· Παγκόσμιο πυρηνικό ολοκαύτωμα

Μιλάμε για την πλήρης εξόντωση του ανθρώπινου πολιτισμού από πυρηνική εχθροπραξία. Το σενάριο αυτό μιλάει πως όλη ή το μεγαλύτερο μέρος της γης καταστρέφεται και καθίσταται αφιλόξενο για κάθε είδους ζωή.

Και για την ιστορία, μια φρικιαστική εμπειρία πυρηνικού ολοκαυτώματος έζησαν στην Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου και το Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου 1945. πυρηνικη εκρηξη ναγκασακι χιροσιμα δοκιμες

Λίγο αργότερο ένα απο τα μεγαλύτερα καθάρματα της ανθρώπινης ιστορίας, ο τότε πρόεδρος των ηνωμένων πολιτειών Χ. Τρούμαν, ανακοίνωσε ψυχρά

"Ατομική βόμβα,βόμβα συνδυασμένη με τη βασικήν δύναμιν του σύμπαντος, τη δύναμιν εκ της οποίας και ο ήλιος αντλεί την ιδικήν του, εξαπελύθη εναντίον εκείνων που έφεραν τον πόλεμον εις την ‘Απω Ανατολή. Εδαπανήσαμεν 2.000 εκατομμύρια δολάρια διά την πρωτοφανούς μεγέθους εις την ιστορίαν επιστημονικήν αυτήν κερδοσκοπίαν και ενικήσαμεν.Θα προβώ εις περαιτέρω μελέτας και θ' απευθύνω και άλλας συστάσεις προς το Κογκρέσον ως προς τον τρόπον καθ' ον η ατομική δύναμις θα αποβή μέσον πανίσχυρον και αναγκαστικής επιδράσεως προς διατήρησιν της παγκοσμίου ειρήνης».

Ακόμα και σήμερα χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες της ραδιενέργειας. Η λευχαιμία και ο καρκίνος του πνεύμονα, του θυρεοειδούς και του στήθους, είναι μόνο η κορυφή της πραγματικότητας.

Μέχρι και σήμερα ο πυρηνικός εξοπλισμός και η κούρσα για πυρηνική υπεροπλία κάποιων χωρών, οδηγεί μόνο σε εκβιασμούς και απειλή για την ζωή στο πλανήτη γη.

Ένα εφιαλτικό σενάριο καταστροφής που δεν ανήκει σε φήμες και μύθους. Είναι δίπλα μας.

· Εξάπλωση θανατηφόρου ιού

θανατηφορος ιοςΑγαπημένο θέμα των Χολυγουντιανών ταινιών. Ιοί που την κοπανάνε απο πειραματικά εργαστήρια (σιγά μην πέρναγαν το υπόλοιπο της ζωής τους σε γυάλινες φυλακές),

το ρίχνουν έξω και ξεκινούν τον αφανισμό του Αμερικάνικου λαού.

Σενάριο φανταστικό; Δεν νομίζω μιας και είδαμε ιούς απο εργαστήρια φτιαγμένους, όπως αυτός της γρίπης Η1Ν1, με μεγάλη αντοχή σε αντιβιοτικά, να χρησιμοποιούντε για την χειραγώγηση και τρομοκρατία των εθνών.

Μάθαμε πολλά για τις αξιόπιστες εταιρίες που απαρτίζουν την παγκόσμια βιομηχανία φαρμάκων.

Όπως μάθαμε και για τα οικονομικά παιχνίδια που παίχτηκαν στην πλάτη του κάθε πολίτη.

Κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει, ο Θεός να βάλει το χέρι του.

· Πόλεμος ανάμεσα στον ανθρώπινο είδος και ρομπότ

Ακόμα ένα ισχυρό σενάριο για ταινίες επιστημονικής φαντασίας, για πολύ ποπ κόρν και αναψυκτικά.

· Το «σβήσιμο» του Ήλιου μας και το καθολικό πάγωμα του ηλιακού μας συστήματος.

Όλα τα αστέρια κάποτε πεθαίνουν, έτσι και ο Ήλιος θα σβήσει όταν ολοκληρώσει τον κύκλο εξέλιξής του

frozen planet system παγωμα ηλιακου συστηματος

σε περίπου 5 δισεκατομμύρια χρόνια υπολογίζουν οι επιστήμονες.

Ο χρόνος που χρειάζονται αστέρια με μάζα ίση με αυτή του Ήλιου, περίπου 333.000 φορές τη μάζα της Γης, για να βγουν από την κύρια ακολουθία είναι περίπου 10 δις χρόνια. Με υπολογισμούς ότι ο Ήλιος σχηματίστηκε πριν από 5 δις χρόνια, θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα για ένα χρονικό διάστημα εξίσου μεγάλο. Όταν ένα αστέρι βγαίνει από την κύρια ακολουθία αρχίζουν στο δίχως υδρογόνο πυρήνα του να συντελούνται νέες αντιδράσεις σύντηξης οι οποίες χρησιμοποιούν ως καύσιμο το ήλιο.

Αυτή η φάση ξεκινάει με τη λεγόμενη "έκρηξη του ηλίου", κατά την οποία υπάρχει απώλεια περίπου 30% της μάζας του. Στη συνέχεια οι διαστάσεις του αστεριού αυξάνονται σημαντικά, μεταμορφώνοντας σταδιακά τον Ήλιο σε Κόκκινο Γίγαντα, με ακτίνα που θα εκτείνεται μέχρι και την περιοχή που βρίσκεται σήμερα η Γη. Όταν εξαντληθεί και το ήλιο, ο Ήλιος θα ολοκληρωθεί με τη συστολή και ψύξη του, μέχρι να γίνει Λευκός Νάνος, αστέρι πολύ πυκνό και λίγο φωτεινό, με διαστάσεις μικρότερες από εκείνες της Γης.

Τι άλλο να πούμε αφού μιλάμε για ένα αναπόφευκτο τέλος για κάθε μορφής ζωή στη Γη.

Μόνο να μην έχουν κάνει λάθος στους υπολογισμούς οι επιστήμονες!

· Αντίχριστος και Δευτέρα Παρουσία

Ο Ιησούς υποσχέθηκε τους αποστόλους του πως θα ερχόταν πάλι.Δευτέρα παρουσία

Τελευταίο λοιπόν από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης είναι το βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη

Η αποκάλυψη μας λέει πως ξεκινάει, τι διαδραματίζετε κατα την διάρκεια και πως τελειώνει.

Λόγος γίνετε μάλιστα για μια σειρά απο γεγονότα γνωστά ως οι "7 σφραγίδες" και αμέσως μετά οι "7 σάλπιγγες"που σηματοδοτούν το τέλος του κόσμου λίγο πριν κριθεί απο τον Χριστό.

Πάμε να τα δούμε, ξεκινώντας με τις σφραγίδες.

1η σφραγίδα "Ο ΛΕΥΚΟΣ ΙΠΠΟΣ"

Είναι ο ίππος με τον καβαλάρη με το τόξο στον οποίο έχει δοθεί η δύναμη της νίκης.

Υποστηρίζεται ότι ο λευκός ίππος της νίκης είναι αυτός του Χριστού.

2η σφραγίδα "ΠΥΡΡΟΣ ΙΠΠΟΣ"

4 αλογα αποκαλυψης

Ο δεύτερος ίππος είναι ο ίππος με τον καβαλάρη που κρατάει ένα μεγάλο σπαθί. Αυτός θα αρπάξει την ειρήνη από την γη και ο ένας άνθρωπος θα σφάζει τον άλλον.

"ΜΕΛΑΣ ΙΠΠΟΣ"

Ο τρίτος ίππος είναι ο μαύρος πάνω στον οποίο ο καβαλάρης κρατάει μια ζυγαριά. Και μια λίτρα σιταριού ένα δηνάριο, και τρεις κριθαριού ένα δηνάριο αλλά σε λάδι και κρασί μην αδικήσεις.

4η σφραγίδα "ΧΛΩΡΟΣ ΙΠΠΟΣ"

Το τέταρτο άλογο έχει χρώμα κίτρινο και καβαλάρης του είναι ο Θάνατος, ενώ από πίσω του ακολουθεί ο ’δης. Και του δόθηκε δύναμη στο 1/4 της γης ώστε να πεθαίνουν οι άνθρωποι από πολέμους, από πείνα, από φυσικό θάνατο και από τα ζώα.

5η σφραγίδα "ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΜΕΝΩΝ"

ημερα κρισης day of judgment

Εδώ ο Ιωάννης μόλις αφαιρέθηκε η 5η σφραγίδα είδε κάτω από το θυσιαστήριο τις ψυχές αυτών που πέθαναν για τον λόγο του Θεού και για την μαρτυρία του Χριστού. Ακούστηκε δε η φωνή τους η οποία απορεί γιατί ακόμη το αίμα τους δεν έχει εκδικηθεί εφόσον πέθαναν άδικα. Τους δόθηκε λοιπόν άσπρη στολή και μικρή ανάπαυσις μέχρι να μαρτυρήσουν και οι επόμενοι "αδελφοί τους" στο μέλλον.

6η σφραγίδα "Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ"

Με το άνοιγμα της έκτης σφραγίδας έγινε σεισμός μεγάλος και ο ήλιος έχασε την λάμψη του και έγινε μαύρος και η σελήνη έγινε σαν αίμα (κοκκίνισε). Τα αστέρια του ουρανού έπεσαν στην γη σαν τα σύκα της συκιάς που την κουνάει ο άνεμος. Ο ουρανός άνοιξε σαν βιβλίο και κάθε όρος και νησί της γης κινήθηκε.Και οι βασιλιάδες της γης οι μεγιστάνες και οι χιλίαρχοι και οι πλούσιοι και οι ισχυροί και όλοι οι δούλοι και οι ελεύθεροι κρύφτηκαν μέσα στα σπήλαια και μέσα στα βουνά.Και είπαν οι άνθρωποι αυτοί στα βουνά και στις πέτρες να πέσουν πάνω τους και να τους κρύψουν από το πρόσωπο του Θεού και από την οργή του Χριστού, γιατί έφτασε

σπηλαιο αποκαλυψης οργη θεου

η μεγάλη μέρα της οργής του και δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει. Και είδα τέσσερις αγγέλους στις τέσσερις γωνιές της γης κρατώντας τους τέσσερις ανέμους ώστε να μην φυσάει ούτε στην στεριά, ούτε στην θάλασσα ούτε και σε όλα τα δέντρα. Και είδα άλλον άγγελο να έρχεται από ανατολάς έχοντας έμβλημα Θεϊκό και φώναξε στους άλλους τέσσερις να μην τιμωρήσουν την γη, την θάλασσα, τα δέντρα αν δεν σφραγισθούν πρώτα τους δούλους του Θεού στα μέτωπα. Και ο αριθμός των σφραγισμένων ήταν 144.000 και είδα ενώπιον του θρόνου (του Θεού), πάρα πολύ κόσμο ο οποίος ήταν αδύνατο να μετρηθεί , και φορούσαν λευκά ρούχα και κρατούσαν κλαριά από φοίνικες στα χέρια τους και έλεγαν ότι η σωτηρία αυτών οφείλεται στον Θεό και στο Χριστό. και ρώτησε ο Θεός "ποιοι είναι αυτοί με τα άσπρα ρούχα;"και απάντησα Κύριε εσύ γνωρίζεις. Και μου είπε, αυτοί είναι οι ερχόμενοι από μεγάλες θλίψεις και οι κάτασπρες στολές έχουν λευκανθεί με το αίμα του Χριστού.Γι' αυτό είναι ενώπιον του Θεού και Τον λατρεύουν ημέρα και νύχτα. Και ο Θεός θα τους προστατεύσει από πείνα, δίψα, από το κάψιμο του ήλιου και ο Χριστός θα τους οδηγήσει σε πηγή ζωής και ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους.

7η σφραγίδα "Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ"

Όταν ανοίχθηκε η έβδομη σφραγίδα έγινε μεγάλη ησυχία στον ουρανό για μισή ώρα. Και είδα 7 αγγέλους μπρος από το Θεό και τους δόθηκαν επτά σάλπιγγες. και ένας άγγελος πείρε ένα λιβανιστήρι και το γέμισε με φωτιά από το θυσιαστήριο (εκεί βρίσκονταν οι ψυχές των μαρτύρων) και το έριξε στη γη. Και ακούστηκαν βροντές και αστραπές και μεγάλοι σεισμοί. και οι 7 άγγελοι ετοιμάστηκαν για να σαλπίσουν.

Αφού άνοιξαν και οι 7 σφραγίδες, περνάει στις 7 σάλπιγγες.

1ο σάλπισμα "ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΧΑΛΑΖΙ"

"Και ο πρώτος άγγελος σάλπισε και δημιουργήθηκε χαλάζι και φωτιά αναμιγμένα με αίμα και ρίχθηκαν στη γη και το ένα τρίτο της κάηκε και το ένα τρίτο των δέντρων κάηκε και ο ένα τρίτο των χλωρών χόρτων κάηκε."

Η καταστροφή του φυτικού και ζωικού βασιλείου του πλανήτη. Σήμερα αυτό πραγματοποιείται δια μέσου της όξινης βροχής, της ασύστολης ξυλουργικής εκμετάλλευσης των δασών, την γεωργική εκμετάλλευση μέχρι «πτώχευσης» των εδαφών και με τα πυρηνικά ατυχήματα-δοκιμές κι απόβλητα Ένα σύστημα το οποίο βασίζεται μόνο πάνω στο οικονομικό κέρδος είναι αδύνατο να λαμβάνει υπ� όψιν του άλλες πτυχές του ίδιου προβλήματος.

2ο σάλπισμα "ΤΟ ΚΑΙΓΟΜΕΝΟ ΟΡΟΣ"

"Και ο δεύτερος άγγελος σάλπισε και ένα βουνό μεγάλο που καίγονταν έπεσε εις την θάλασσα και το ένα τρίτο της θάλασσας έγινε αίμα και πέθανε το ένα τρίτο των ζωντανών της θάλασσας και φθάρθηκε και το ένα τρίτο των πλοίων."

Εδώ φαίνεται ο θάνατος του 1/3 των ζώων της θάλασσας κι η καταστροφή-φθορά του 1/3 των πλοίων. Το καιγόμενο όρος θα μπορούσε να είναι ένας κομήτης ή οι δοκιμαστικές πυρηνικές εκρήξεις στον ειρηνικό που έγιναν κατά εκατοντάδες στην περίοδο του ψυχρού πολέμου, και που ακόμη και το 2001 κάποια έθνη εφάρμοζαν. Θα μπορούσε να είναι η καθημερινή απόρριψη λυμάτων από μεγάλες εταιρίες και συμφέροντα κρατών, που μολύνουν τις θάλασσες σε ρυθμούς και με υλικά που είναι αδύνατον να απορροφηθούν από το φυσικό περιβάλλον.

3ο σάλπισμα "Η ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΑΨΙΝΘΟΥ"

"Κατά το τρίτο σάλπισμα έπεσε από τον ουρανό μεγάλο άστρο σαν λαμπάδα και έπεσε στο 1/3 των ποταμών και στις πηγές των νερών . Το όνομα του άστρου είναι άψινθος. Και το 1/3 των νερών έγινε ’ψινθος και πολλοί άνθρωποι πέθαναν από τα νερά διότι αυτά επικράνθηκαν."

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μόλυνσης των νερών της στεριάς (λίμνες, ποταμοί), μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν πως μιλάει για το ατύχημα στο Τσέρνομπιλ μιας και το όνομα σημαίνει άψινθος.

4ο σάλπισμα "ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ"

"και ο τέταρτος άγγελος σάλπισε και σκοτείνιασε ο ήλιος κατά ένα τρίτο και η σελήνη και τα άστρα και η ημέρα σκοτείνιασε κατά ένα τρίτο και το ίδιο και η νύχτα."

Όπως φανερώθηκε και στην 6η σφραγίδα, θα υπάρξει κοντά στα τέλη του κτιστού κόσμου, σκοτείνιασμα του ουρανού. Αυτό μπορεί να γίνει στο διάστημα πραγματικά (σβήσιμο ηλίου) ή ίσως η ατμόσφαιρα να είναι τόσο μολυσμένη ή να περιέχει τόση τέφρα (από εκρήξεις ηφαιστείων ή από πτώση κομήτη) που το φως του ήλιου, των άστρων και του φεγγαριού να μην είναι τόσο φωτεινό όσο είναι σήμερα.

5ο σάλπισμα "Ο ΠΕΣΩΝ ΑΣΤΗΡ"

"με το πέμπτο σάλπισμα είδα ένα άστρο να πέφτει εξ ουρανού πάνω στη γη και σε αυτό το αστέρι δόθηκε το κλειδί του πηγαδιού της αβύσσου και ανέβηκε καπνός από το πηγάδι λες και ήταν καμίνι με φωτιά και ο καπνός αυτός σκοτείνιασε τον ήλιο και γέμισε και ο αέρας καπνούς. και από τον καπνό βγήκαν ακρίδες πάνω στην γη και τους δόθηκε δύναμη σαν αυτή των σκορπιών . Τους ειπώθηκε Δε να μην πειράξουν τα χόρτα της γης ούτε τα δέντρα αλλά τους ανθρώπους που δεν είχαν την σφραγίδα του Θεού στο μέτωπό τους. και δεν τους δόθηκε η άδεια να σκοτώσουν αλλά να τους βασανίσουν πέντε μήνες και ο βασανισμός τους ήταν σαν να τους τσίμπαγε σκορπιός. και οι άνθρωποι θα θέλουν να πεθάνουν για να γλιτώσουν από αυτό το μεγάλο μαρτύριο αλλά δεν θα πεθαίνουν."

Γνωστό αλλά σίγουρα αλληγορικό όσο αφορά τις ακρίδες. Γνωστη επίσης κι η αναφορά στο σφράγισμα του Θεού στα μέτωπα κάποιων ανθρώπων (τσιπάκια, κάρτα του πολίτη κτλ). Αυτών που δεν θα τους πειράξουν οι ακρίδες. Αλλά ας δούμε παρακάτω τι λέει ο Ιωάννης για αυτές τις ακρίδες, που βγήκαν από τους καπνούς του φρεατίου.

6ο σάλπισμα "ΟΙ 4 ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ"

"με το έκτο σάλπισμα λύθηκαν οι τέσσερις άγγελοι που ήταν δεμένοι στον ποταμό Ευφράτη που ετοιμάζονταν από καιρό για να σκοτώσουν το 1/3 των ανθρώπων. Και ο αριθμός των στρατευμάτων του ιππικού δύο μυριάδες μυριάδων ."

Πιθανή μάλλον στρατιωτική μεγάλη εμπλοκή θα ξεκινήσει από των χώρο της Μ. Ανατολής και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ευφράτη με στρατό ιππικής μορφής κι αριθμό συμπλοκής 2 ×(10.000 × 10.000)=200.000.000. Αναφέρεται στην μάχη του Αρμαγεδών. Το σημαντικό εδώ είναι ότι το 1/3 των ανθρώπων θα πεθάνουν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ίσως να έχουμε μια σύγκρουση πυρηνικής μορφής καθότι ολοένα και περισσότερα κράτη κατασκευάζουν πυρηνικά και θεωρείται σχεδόν αναπόφευκτη η μεγαλύτερη διάδοσή τους στο μέλλον, παρ� όλες τις προσπάθειες των «μεγάλων» εθνών. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση, ένας κατακτητικός πάνοπλος στρατός 200.000.0000 ατόμων μπορεί άνετα να σκοτώσει το 1/3 των ανθρώπων με τα σημερινά δεδομένα και χωρίς την χρήση πυρηνικών όπλων.

Σε αυτό το σημείο πριν δοθεί στον Ιωάννη το 7ο σάλπισμα γίνετε αναφορά σε κάποια άλλα σημεία.

ΟΙ ΕΠΤΑ ΒΡΟΝΤΕΣ

ηφαιστειο volcano

Σε αυτό το σημείο ο Ιωάννης άκουσε 7 βροντές (οι οποίες ήταν και αυτές προφητικά σημάδια σαν τις 7 φιάλες, 7 σφραγίδες και τις 7 σάλπιγγες) αλλά διατάχθηκε από τον Θεό να μην τα γράψει διότι δεν είναι χρήσιμο να παρουσιασθούν πριν την ώρα τους.

ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΠΟΛΗΣ

Εδώ ο Ιωάννης θα μάθει ότι η πόλη θα πατηθεί για 42 μήνες (3 1/2 χρόνια).

Η πόλη πιθανότατα να είναι η Ιερουσαλήμ όπως έχει πει κι ο ίδιος ο Χριστός κι η οποία τις τελευταίες μέρες να είναι κρατούμενη από εχθρούς του Χριστιανισμού. Πιθανότατα από τον ίδιο τον αντίχριστο.

ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Και εκείνες τις μέρες που θα πατηθεί η ’για πόλη θα δώσει ο Χριστός την δύναμη σε δύο προφήτες να προφητεύουν για 1260 μέρες (3 1/2 χρόνια). Αυτοί θα φοράνε σάκους για ρούχα. Θα έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και όποιος τους αδικεί θα πεθαίνει. Δεν θα μπορεί κανένας εχθρός τους να τους πειράξει. Θα ΄χουν τέτοια δύναμη ώστε θα μπορούν να κλείνουν τον ουρανό και να μην βρέχει , θα μετατρέπουν τα νερά σε αίμα και θα μπορούν επίσης να δώσουν στην γη όποια πληγή αυτοί θέλουν, αν βέβαια το θελήσουν.

Πριν τις τελευταίες μέρες του κόσμου, όταν θα υπάρχει η παντοκρατορία του αντίχριστου, θα εμφανιστούν δύο προφήτες του Θεού. Θα είναι παντοδύναμοι και το περίεργο είναι ότι πολλοί θα τους μισήσουν όπως θα δούμε παρακάτω. Αυτοί θα γίνουν και μάρτυρες του Χριστού, αφού θα σκοτωθούν στο τέλος από το θηρίο-αντίχριστο, εφόσον δεν θα θελήσουν να προσκυνήσουν το δυνατό θηρίο. Ο Ιωάννης έχει αναφέρει ότι όποιος προσκυνά το θηρίο ή τον αριθμό του κινδυνεύει με άμεση εξόντωση.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ

και όταν τελειώσει η μαρτυρία τους, τότε θα τους κηρύξει τον πόλεμο το θηρίο που ανεβαίνει από την άβυσσο και θα τους νικήσει και θα τους σκοτώσει. Και τα πτώματά τους θα εκτεθούν άταφα στην πλατεία της μεγάλης πόλεως που ονομάζεται πνευματικά Σόδομα και Αίγυπτος και που ο Κύριος τους σταυρώθηκε. και βλέποντας οι λαοί της γης τα πτώματα των προφητών, που θα μείνουν άταφα για 3 1/2 μέρες , θα χαρούν και θα χαρίζουν δώρα μεταξύ τους γιατί θα πιστέψουν ότι οι δυο Προφήτες βασάνιζαν τους ανθρώπους της γης. και μετά από 3 1/2 μέρες θα εισέλθει μέσα τους πνεύμα άγιο από τον Θεό και θα σηκωθούν και θα κυριεύσει ο τρόμος αυτούς που θα τους δουν. Και θα ανεβούν στον Ουρανό μέσα σε ένα σύννεφο και θα τους δουν οι εχθροί τους. Και εκείνη την ημέρα θα γίνει μεγάλος σεισμός και θα καταστραφεί το 1/10 της πόλης και θα πεθάνουν 7000 άνθρωποι και οι υπόλοιποι θα φοβηθούν και θα δοξάσουν το όνομα του Θεού.

και αμέσως μετά περνάει στο τελευταίο σάλπισμα

7ο σάλπισμα "ΕΓΙΝΕ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ"

"και όταν σάλπισε και ο έβδομος άγγελος ακούστηκαν πολλές φωνές στον Ουρανό που έλεγαν "έγινε η βασιλεία του κόσμου του Κύριου ημών Ιησού Χριστού και θα βασιλεύσει εις τους αιώνες των αιώνων".

Αναφορά στο τελευταίο στάδιο του κόσμου, που είναι η νίκη του Χριστού και των χριστιανών και η βασιλεία Του μέχρι το τέλος των αιώνων.

Άν διαβάσει κανείς την Αποκάλυψη εύκολα κάνει κάποιους συνειρμούς με τις εποχές που ζούμε.

Αλλό ένα θέμα για το οποίο έχουν γυριστείς ουκ ολίγες ταινίες, έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία, έχουν γίνει υπερβολικά πολλές ερμηνείες.

Μην ξεχνάμε πως ο καθένας μας, έχει δικαίωμα να πιστεύει σε ότι θέλει.

Αρκεί την Πίστη του κάθε ανθρώπου, να μην την εκμεταλεύονται και την διαχειρίζονται "κάποιοι".

Δεν είναι δύσκολο ένας μορφωμένος αλλά και συγχρόνως ανοικτός νους, να κατανοήσει πως η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη γη, είναι ο άνθρωπος και μόνο ο άνθρωπος.

Είναι σίγουρο, πως οι εποχές που η εκκλησία, κυβερνήσεις και κάθε είδος λαμόγιου, έσπερναν τον φόβο για να ελέγχουν, να καθοδηγούν και να τα τσεπώνουν απο τους αδαείς, πλέον φτάνουν στο τέλος τους.

Είναι ωραία θέματα για να ξεφεύγουμε λίγο απο την καθημερινότητα, να περνάμε κάποιες ώρες με την παρέα μας λέγοντας παραμύθια για μεγάλους και να προβληματιζόμαστε, αλλά μέχρι εκεί.

Νομίζω πια στην καθημερινότητα που ζούμε, βλέπουμε όλοι μια νέα μορφή απειλής που προέρχετε απο τις κυβερνήσεις παγκόσμια, για να αλυσοδέσουν τις ελευθερίες και να καταπατήσουν τα δικαιώματα των Εθνών.

Των Εθνών που θα απαρτίζονται απο "ζόμπι" και θα προσκυνάνε μια παγκόσμια κυβέρνηση.