Νέα πρόστιμα του ΕΣΡ για την Ντούβλη και τα ροζ βίντεο!

Νέα πρόστιμα του ΕΣΡ για την Ντούβλη και τα ροζ βίντεο


Ντούβλη και Τζούλια κόστισαν ακριβά για τα κανάλια. Άλλη μία φορά το ΕΣΡ αποφάσισε την επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι Star για την εκπομπή "Super Star" (22/6/2010) και συγκεκριμένα για παρουσίαση βίντεο με τη Μαριάννα Ντούβλη, το οποίο σύμφωνα με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προσκρούει στη νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων.
Στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha και την εκπομπή "Κους-Κους το μεσημέρι" (19/3/2010) επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, για προβολή ενός κλαμπ στη Γερμανία που και πάλι σύμφωνα με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, επειδή ήταν σε ώρα παιδικής τηλεθέασης, προσκρούει στη νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων.
Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό (Alpha) επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα, 15.000 ευρώ το καθένα, για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση.
Στην πρώτη περίπτωση αφορά την εταιρία "Μίντια στρομ", που προβλήθηκε μέσα από την εκπομπή "Μες στην καλή χαρά" (21/3/2010) και η απόφαση για το πρόστιμο ήταν ομόφωνη.
Η άλλη περίπτωση αφορά την εκπομπή "Καφές με την Ελένη" (15/1/2010), όπου σύμφωνα με την πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου, υπήρξε έμμεση προβολή ενός οδοντιάτρου
Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε ομόφωνα στο τηλεοπτικό κανάλι "Star", για την εκπομπή "Super Star" (8/3/2010), με επίκληση της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων.
Εξάλλου, πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Nova Sport FM", του νομού Μαγνησίας για μη αποστολή ζητηθείσης ροής προγράμματος.

madata.gr

iP: Κι εμείς ξαναρωτάμε: τα πρόστιμα αυτά πληρώνονται; Κι αν ναι που πάνε αυτά τα χρήματα;