Ζουν (ξανά) ανάμεσά μας...


Με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου επανήλθαν: Οι ξανθές των κουτσομπολίστικων εκπομπών για να αναρωτηθούν «τι κρύβεται πίσω από την ατημέλητη εμφάνιση της Ελένης Μενεγάκη στα βαφτίσια του γιου της αρχισυντάκτριάς της Ελένης Γελαλή ;».

Οι «σταρ» α λα Χριστίνα Λαμπίρη για να αποκαλύψουν πόσο άλλαξε τη ζωή τους ο πρόσφατος γάμος τους- απομένει να δούμε αν θα αλλάξει και τη «νεκρή» θεαματικότητα των εκπομπών τους. Οι πολιτικοί για να μας υπενθυμίσουν τις ευθύνες μας: εμείς, με την ψήφο μας, τους στείλαμε στη Βουλή- ή μάλλον στα κανάλια- για να μας υπόσχονται με την.. ξύλινη γλώσσα τους ακόμη μεγαλύτερες θυσίες (από τη μεριά μας). Επανήλθε και ο Γιώργος Αυτιάς, για να μας κοιτάξει με βλέμμα ρακούν και να δηλώσει: «Δεν υπάρχει πιο συγκλονιστικό πράγμααπό το να θάψεις δικό σου άνθρωπο και να τον ξεθάψεις μετά». Ζωή σε λόγου μας, και καλό τηλεοπτικό χειμώνα!

Αν ο Αυτιάς μίλησε- με τη γνωστή λεπτότητά του- για όλα σε μεσημεριάτικο μαγκαζίνο ξεκινώντας από την οικονομική κατάσταση και καταλήγοντας στην εκταφή των προσφιλών μας προσώπων, ο Λάκης Γαβαλάς με τη δική του εμφάνιση στο Star έδωσε εξαιρετικά χρήσιμες πρακτικές συμβουλές. Ανάμεσά τους: όταν πρόκειται να βγείτε στην τηλεόραση να μην έχετε φάει σουβλάκι το προηγούμενο βράδυ, επειδή τότε μπορεί να κάνετε κατακράτηση και να φαίνεστε πιο παχύς.

Ηταν, υποθέτω, μια έμμεση απάντηση στην ιστορική ατάκα της Αντζελας Δημητρίου «ποιος είπε ότι επειδή είμαι σταρ δεν μπορώ πότε πότε να τρώω σουβλάκι;». Δεν μπορείτε, κυρία μου. Οχι μόνο επειδή θα κάνετε κατακράτηση από το πολύ αλάτι, και αυτό απαγορεύεται στις σταρ, αλλά και επειδή τα σουβλάκια είναι πλέον εξαιρετικά μπανάλ: ειδικά μετά την προβολή του διαφημιστικού σποτ για το «Μaster chef» με την Ευγενία Μανωλίδου, όπου η παρουσιάστρια, με εμφάνιση α λα Κάρλα Μπρούνι στα σκαλιά του παρισινού προεδρικού μεγάρου, δίνει το στίγμα της νέας νοικοκυράς: ποτέ χωρίς μακιγιάζ στην κουζίνα. Και μη φοβάστε, σε περίπτωση που σας πιάσουν τα κλάματα ενώ καθαρίζετε κρεμμύδια, πάντα υπάρχουν οι αδιάβροχες μάσκαρες.

Ελλείψει άλλων,σε μείζον τηλεοπτικό γεγονός εξελίχθηκε ο γάμος τηςΜαρίας Κορινθίουκαι τουΓιάννη Αϊβάζη.Με την εκπομπή «ΤV weekend» να μεταδίδει και ρεπορτάζ από τις προετοιμασίες. «Κρεμασμένη σε ένα δέντρο η Κορινθίου»διαβάσαμε κάποια στιγμή στο κάτω μέρος της οθόνης.Και ενώ περιμέναμε να βγει στην οθόνη οΠάνος Σόμπολοςγια περισσότερες λεπτομέρειες,ένας από τους πανελίστες έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους λέγοντας:«Βρε παιδιά, αλλάξτε το “κρεμασμένη”,γράψτε “ανεβασμένη”.Φωτάκια κρεμάει η κοπέλα,μη νομίσουν τίποτε άλλο...».

Οπως εκείνη η υπεραδιάβροχη που φόρεσε και πάλι η Βίκυ Χατζηβασιλείου στο «Πάμε πακέτο». Μεγάλη επιτυχία να κάνεις καριέρα επειδή μπορείς να κλαις και να μην κλαις ταυτοχρόνως, όχι; Σοβαρολογώ, δεν είναι εύκολο να προκαλείς το δάκρυ και μετά να το ελέγχεις, όπως κάνει η Χατζηβασιλείου, να μην το αφήνεις να κυλήσει στο μάγουλό σου παρά να το συγκρατείς στην άκρη του ματιού σου, ώστε να λάμπει σαν διαμαντάκι στο φως των προβολέων...

Αυτό, όταν την ίδια στιγμή οι ευεργετηθέντες από την παρουσιάστρια, βλέποντας ξαφνικά μπροστά τους την αδελφή που δεν ήξεραν ότι είχαν, βουλιάζουν σε λίμνη δακρύων. Για κλάματα ή για γέλια; Και για τα δύο, υποθέτω. Οπως ακριβώς τα ξέραμε. Η νέα τηλεοπτική περίοδος δεν θα έχει, όπως όλα δείχνουν, καμία έκπληξη. Θα έχει μία από τα ίδια. Πολλή πλήξη, κλαυσίγελο...

Θέμα του ρεπορτάζ η οικονομική στενότητα και οι στερήσεις των ανά την Ελλάδα οικογενειών. Ο δημοσιογράφος του Αlter ρωτάει τον δεκαετή μαθητή: «Πόσο καιρό την έχεις αυτή την τσάντα;». «Τρία χρόνια» απαντάει το παιδί, για να δεχτεί τη νέα ερώτηση-κεραυνό: «Και δεν στενοχωριέσαι που δεν πήρες άλλη;». Η αμείλικτη Κρουέλα Ντεβίλ να κρατούσε το μικρόφωνο θα έδειχνε μεγαλύτερη ευαισθησία.

On air - BHMA