Ads 468x60px

Ο Λαμπράκης αποκαλύπτει το μυστικόΟ μεγάλος αγωνιστής της Δημοκρατίας και άγρια δολοφονημένος από το σκοτεινό και φασιστικό παρακράτος, αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του, την μέθοδο δηλαδή που ακολούθησε για να βγει βουλευτής.

Οι σκέψεις και οι υποδείξεις του, έρχονται σήμερα για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας στο MEDIASOUP όπως καταγράφηκαν τότε, από τον ίδιο, στο προσωπικό του ημερολόγιο αμέσως μετά τις πρώτες εκλογές που έλαβε μέρος, δηλαδή τις εκλογές του 1961.

Θα μπορούσαν άραγε οι συμβουλές και το προεκλογικό «σχέδιο δράσης» του Γρηγόρη Λαμπράκη να ακολουθηθούν από έναν σημερινό υποψήφιο; Μάλλον δύσκολο.

Η γενική συμβουλή του Λαμπράκη είναι: ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ; ΜΙΛΑ ΒΓΑΛΕ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΙΝΟΥΣ. ΣΕΛΗΝΙΑΣΟΥ. ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ.

Χειρόγραφο, το μυστικό του Γρηγόρη Λαμπράκη

Χειρόγραφο, το μυστικό του Γρηγόρη Λαμπράκη

Σήμερα, ειδικά αν προέρχεσαι από κόμμα που κυβέρνησε τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να σκεφτείς δυο φορές αν θα εκφωνήσεις ή όχι έναν πύρινο λόγο. Σήμερα, απλά δεν σε παίρνει να σεληνιαστείς. Διότι, όσο περισσότερο σεληνιάζεσαι, τόσο περισσότερο κινδυνεύεις να προκαλέσεις την λαϊκή οργή, να ακουστεί τελικά η κραυγή ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ και να φας γιαούρτι.

Καλύτερα παίξτο ανεξάρτητος. Φέρσου ψύχραιμα, άνετος και κουλαριστός. Χαμογέλασε. Δήλωσε ότι εσύ δεν ξέρεις τίποτα δια τον φόνο. Δεν άκουσες, δεν είδες. Και ότι αμέσως μόλις βγεις, θα αγωνιστείς με όλες τις δυνάμεις σου για να ανακουφιστεί ο φτωχός και να γελάσει κι ο πικραμένος.

Στη συνέχεια ο Γρηγόρης Λαμπράκης γράφει ότι για να βγει βουλευτής στηρίχτηκε στον λαϊκό κόσμο, γύρισε όλα τα καφενεία. ΣΤΑ ΟΠΩΡΟΠΟΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ. Εκεί έκανε επισκέψεις ακολουθούμενος από τον αδελφό του, που μοίραζε προκηρύξεις ενώ αυτός μιλούσε στον κόσμο. Προσοχή, αυτό σήμερα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Το να εμφανιστεί υποψήφιος στην εποχή του ΔΝΤ στην λαϊκή αγορά, ισοδυναμεί με το να εμφανιστεί κόκκινο πανί μπροστά σε ταύρο. Σήμερα, αγαπητέ υποψήφιε θα πρέπει να σκεφτείς τις ντομάτες και κυρίως τα καφάσια. Διότι, η ντομάτα, τέλος πάντων θα την φας δεν πονάει. Αλλά σκέψου καλά τι θα γίνει αν δεχτείς φορτωμένο καφάσι στο κεφάλι! Και για τα ΣΦΑΓΕΙΑ δεν το συζητώ…φαντάζομαι καταλαβαίνεις το γιατί.

Καλύτερα, να αποφύγεις τέτοιες κακοτοπιές. Συμβουλή: Προσπάθησε να εμφανιστείς όχι στον λαό αλλά στους δημοσιογράφους!

Χειρόγραφο, το μυστικό του Γρηγόρη Λαμπράκη

Χειρόγραφο, το μυστικό του Γρηγόρη Λαμπράκη

Ξέρεις κανέναν παρουσιαστή εκπομπής; Κανέναν αρχισυντάκτη; Πάρε τηλέφωνο, και βγες με το χαμόγελο, μην ξεχνάς να χαμογελάς σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής. Στις δύσκολες ερωτήσεις εφάρμοσε την γνωστή συνταγή: ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Έτσι, έχεις ίσως κάποια ελπίδα. Αλλά, αν κάνεις το λάθος και αποφασίσεις να κατέβεις σε λαϊκή αγορά, οϊμέ, αγαπημένε υποψήφιε, έλα πρώτα να σε αποχαιρετίσω σταυρωτά και να σε διπλοφιλήσω.

(Η Φωτογραφία και οι σελίδες από το ημερολόγιο του Γρηγόρη Λαμπράκη, προέρχονται από το ΑΡΧΕΙΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ. Πρόκειται για σπάνια ντοκουμέντα για τον Λαμπράκη και τη Νεολαία Λαμπράκη που συγκέντρωσε ο Μανώλης Νταλούκας).


mediasoup.gr

 
 
Blogger Templates