Στρίπερς με... πτυχίο!


Πτυχιούχες είναι μια στις τέσσερις χορεύτριες αισθησιακών χορών σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή (27/8). Στη μελέτη φαίνεται πως οι πλειοψηφία των lap dancers επέλεξε το συγκεκριμένο επάγγελμα για τις οικονομικές απολαβές αφού οι περισσότερες γυναίκες έχουν τελειώσει το σχολείο και κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Το λεγόμενο… μεροκάματο μιας χορεύτριας στην Αγγλία αγγίζει τις 232 λίρες (δηλαδή 282 ευρώ) και συνήθως εργάζονται τέσσερις φορές την εβδομάδα και ύστερα από υπολογισμούς το ετήσιο εισόδημα φτάνει τις 48.000 λίρες ( 58.450 ευρώ). Αρκετές από τις χορεύτριες είναι ηθοποιοί, μοντέλα και καλλιτέχνιδες που θεωρούν το lap dancing μια ευκαιρία για να...
μπουν στο χώρο του θεάματος.
Επίσης, άνεργοι πτυχιούχοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά πάνω στο αντικείμενό τους αποφασίζουν να γίνουν χορευτές/χορεύτριες για… να βγάλουν χρήματα.
Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Leeds με επικεφαλής την Teela Sanders και την Kate Hardy οι οποίες ανέφεραν πως μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσε πως παίρνει ικανοποίηση από τη δουλειά ως lap dancer καθώς για αυτούς είναι ελκυστικό επάγγελμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, αρκετοί ακαδημαϊκοί έχουν κάνει λόγο για αναγκαιότητα στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των lap dancers και ειδικότερα για τις γυναίκες.
Ακόμη, συχνά οι χορευτές πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης από τα κέντρα στα οποία εργάζονται, όπως πλήρωση προστίμων στα αφεντικά τους ή αλλαγές στη συμφωνία.
«Δεν υπάρχει ασφάλεια στο χώρο μας. Αρκετές κοπέλες έχουν βιαστεί στη δουλειά τους. Δεν μπορείς να πας στην αστυνομία ως στρίπερ, δεν υπάρχει νομοθεσία υπέρ μας», είπε ένας χορευτής στους μελετητές.
Η έρευνα έγινε μέσω συνεντεύξεων σε 300 χορευτές-χορεύτριες και κράτησε για αρκετό διάστημα. Το 90% των ερωτηθέντων είχε τελειώσει κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ενώ ένας στους τέσσερις είχε απολυτήριο λυκείου.