Ο τέταρτος δρόμος προς την καταστροφή


Αιώνες μπροστά θα μας πάει η πράσινη αντιεξουσιαστική φράξια που παριστάνει την κυβέρνηση της σκλαβωμένης πλην περήφανης Ελλάδας.

Στα σχέδια του υπουργού που κλαίει όσο κανείς άλλος, του δικού μας Ανδρέα Λοβέρδου, είναι να παίρνουν οι νέοι συνταξιούχοι με δόσεις την σύνταξη τους υπό μορφή έναντι.

Και αυτό ώστε να μην περιμένουν 10-15 μήνες μέχρι να εγκριθεί η σύνταξη τους. Αναρωτιέμαι τώρα εγώ ο αφελής… Πόσο δύσκολο είναι να υπολογιστεί η σύνταξη ενός ανθρώπου;

Πρέπει να συγκεντρωθούν τα ένσημα και να γίνει η εφαρμογή κάποιων τύπων που προφανώς γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Εκτός και αν δεν χρησιμοποιούν υπολογιστές αλλά περιμένει ο αρμόδιος υπάλληλος να του έρθει η θεία φώτιση.
Οπότε ο χρόνος που χρειάζεται είναι σχετικός. Μπορεί το άγιο πνεύμα να έχει πολλούς υπαλλήλους να εξυπηρετήσει και να καθυστερήσει να πάει στον συγκεκριμένο αρμόδιο.

Ή μήπως χρειάζεται πολύ χρόνο να συγκεντρωθούν τα ένσημα; Υποτίθεται ότι είναι όλα περασμένα στα αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων. Τι στο διάολο δεν τους ανοίγουν ποτέ αυτούς τους ρημαδιασμένους υπολογιστές;
Τι περιμένουν, να μετρηθούν τα ένσημα από μόνα τους;

Το πολύ σε ένα μήνα θα έπρεπε ο νέος συνταξιούχος να παίρνει την σύνταξη του. Άμα είναι να του την δίνουμε αφού πεθάνει ας την καταργήσουμε τελείως.

Τι; Σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό ουσιαστικά οι συντάξεις είναι ανύπαρκτες;
Πιπέρι στο στόμα μου!

Η κυβέρνηση μελετά τον επαναπροσδιορισμό των φοροαπαλλαγών για τους χαμηλόμισθους.
Και καθόλου φοροαπαλλαγές να μην δώσετε σε κάποιων με 9-10 χιλιάδες ετήσιο εισόδημα δεν θα στεναχωρηθεί.

Μην ανακοινώσετε τίποτα μεγάλες φοροαπαλλαγές σε αυτούς που ούτως ή άλλως είναι στο αφορολόγητο γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Δεν πάνε καλά τα έσοδα του κράτους. Γιατί άραγε; Είναι δυνατόν η αυτονόητη πραγματικότητα να διαψεύδει τόσους εμπειρογνώμονες και τόσα πτυχία;
Μια αγράμματη γιαγιά να ρωτούσαν θα τους έλεγε ότι αφού κόβουν τα εισοδήματα και κάνουν αυξήσεις σε ΦΠΑ, καύσιμα και με δεδομένη την ακρίβεια τα έσοδα σαφώς θα είναι λιγότερα.

Δεν έχουμε λεφτά καρδιά μου. Πώς να εισπράξεις φόρους;

Λεφτά υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν. Αλλά μόνο για τις τράπεζες. Γιατί ως γνωστών το χρήμα πάει στο χρήμα, τι, σε εμάς που δεν έχουμε μία θα έρθει;

Φήμες λένε ότι ο Σαμαράς θα προτείνει στον Βουλγαράκη να θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές αλλά ο Βουλγαράκης έχει αποφασίσει να μην μας υπηρετεί πια

Από σήμερα κηρύσσω δεκαπενθήμερο προσωπικό πένθος για την απώλεια μιας τόσο σημαντικής υπηρεσίας που έχασα. Τέτοιους υπηρέτες δεν τους βρίσκεις κάθε μέρα. Νόμιμους και ηθικούς.

Το ερώτημα όμως παραμένει. Ο Βουλγαράκης παράτησε την πολιτική ή η πολιτική τον Βουλγαράκη;

Υπουργούς καλεί ο Γιωργάκης στην Πάρο όπου κάνει τις διακοπές του. Προφανώς θέλει να τους δείξει κάποιο καινούριο κόλπο με το κανό.

Ο Χόκινγκ, ο γνωστός αστροφυσικός, είπε ότι η ανθρωπότητα αν θέλει να επιβιώσει και μετά τον επόμενο αιώνα θα πρέπει να κατοικήσει σε άλλους πλανήτες.
Θα πρότεινα να στέλναμε από τώρα κάποιους στον Άρη. Να τους βάλουμε σε διαστημόπλοια και να τους πετάξουμε με αλεξίπτωτο.

Στο ποιους θα στείλουμε πρώτους θα έχουμε μια δυσκολία επιλογής. Τραπεζίτες, πολιτικούς, golden boys;

Δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τα καύσιμα γι΄ αυτό και είναι ακριβή η βενζίνη. Αυτό είπε ο Χατζηδάκης, πρώην υπουργός επί κυβερνήσεως του Κωστάκη του κουρασμένου.
Όπως θα θυμάστε όλοι επί ΝΔ δεν είχαμε αισχροκέρδεια στα καύσιμα και η βενζίνη ήταν πάμφθηνη.

Να πούμε στον κύριο ότι δεν έχουν περάσει δέκα χρόνια, όπως θα έλεγε και ο επίτιμος, για να ξεχάσουμε…

Τέταρτο δρόμο αναζητάει ο Γιωργάκης. Μπερδεύτηκε φαίνεται στον τρίτο και ψάχνει έναν δρόμο χωρίς στροφές.
Εκτός και αν αναζητάει τον τέταρτο δρόμο διαφυγής. Μόνο να μην τον κρατήσει μυστικό.

Υπάρχουν χιλιάδες όμοιοι του που καλό θα ήταν να πάρουν δρόμο. Και η αρχή ας γίνει με τους κατοίκους του ιδρύματος χαραμοφάηδων της βουλής.

Αν και τελικά μάλλον τον τέταρτο δρόμο προς την καταστροφή αναζητά. Που ελπίζει ότι θα είναι πιο σύντομος από αυτόν που μας οδηγεί η τρόικα...