Που ζει η ΕΣΗΕΑ;

Δεν έχουμε καμία όρεξη να υποστηρίξουμε τον Βγενόπουλο στην κόντρα του με τον Τζίγκερ (ούτε το αντίστροφο βέβαια) αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται.

Ο Βγενό είπε πως θα πρέπει να κλείσουν οι δύο οπαδικές εφημερίδες, δηλαδή η Πράσινη και το Derby.

Αυτό που έχει πλάκα είναι η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ. Με ανακοίνωση της υποστήριξε:

«Είναι απαράδεκτο με οποιαδήποτε πρόφαση να προσβάλλεται βάναυσα η ελευθεροτυπία και να δέχεται επιθέσεις με στόχο να τρομοκρατούνται οι δημοσιογράφοι Θεωρούμε, ότι παρόμοιες τοποθετήσεις, που πέραν όλων των άλλων, θέτουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας συναδέλφων και άλλων απασχολούμενων στα ΜΜΕ, είναι, τουλάχιστον, ατυχείς και καταδικαστέες».

Στην ΕΣΗΕΑ λοιπόν ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται, ή προσπαθούν να κερδίσουν τις χαμένες (σε πολλά μέτωπα) εντυπώσεις ή απλά κάνουν αυτό που τους ζήτησαν κάποιοι άλλοι.

Και εξηγούμε αμέσως το γιατί.

Αμφότερες οι δύο εφημερίδες περισσότερο από Παναθηναϊκές είναι Γιαννακοπουλικές και Τζιγκερικές. Η μεν Πράσινη ανήκει στο γιο του Παύλου Γιαννακόπουλου, το δε Derby ανήκει σε ομάδα δημοσιογράφων ο διευθυντής των οποίων είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως στηρίζει τις επιλογές Βαρδινoγιάννη.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο οι δύο από τους μετόχους έχουν από ένα μέσο για να περνάνε τις απόψεις τους στον κόσμο του Παναθηναϊκού και πολλές φορές "χτυπάνε" τον Βγενόπουλο.

Όταν λοιπόν ο Mr MIG έλεγε να κλείσουν οι εφημερίδες δεν είχε στο μυαλό του να χάσουν την δουλειά τους δημοσιογράφοι, αλλά να δοθεί ένα τέλος στον εμφύλιο. Στην τελική, όταν από πίσω υπάρχουν τόσο μεγάλοι επιχειρηματίες σίγουρα οι εργαζόμενοι μπορούν να απορροφηθούν κάπου αλλού, ίσως και σε ένα νέο μέσο πιο αμερόληπτο. Εκτός βέβαια και θέλουν τους δημοσιογράφους μόνο για να κάνουν την "δύσκολη" (βρόμικη κατά τους επικριτές τους) δουλειά και τους είναι άχρηστοι σε οποιοδήποτε άλλο τομέα.

Η ΕΣΗΕΑ αραγε εγκρίνει - δικαιολογεί την χρησιμοποίηση των δημοσιογράφων για εξυπηρέτηση συμφερόντων;

Βέβαια δεν γνωρίζουμε τι θα έλεγε ο Βγενό στην περίπτωση που είχε κι αυτός κάποια εφημερίδα υπό τον έλεγχο του αλλά οφείλουμε να βλέπουμε τα πράγματα ως έχουν (και όχι υποθετικά).

Η ΕΣΗΕΑ αντί να κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα του χώρου, αντί να κοιτάξει την κατάντια της που έχει εγγεγραμμένους ακόμα και γραμματείς ή αποθηκάριους ενώ δεν δέχεται δημοσιογράφους με χρόνια στο επάγγελμα επειδή δεν έχουν συμπληρώσει τριετία σε εφημερίδα (λες και τα περιοδικά δεν είναι Τύπος ενώ το internet δεν το λαμβάνουν καν υπόψιν) βγάζει αστείες ανακοινώσεις που στην ουσία δεν έχουν να κάνουν με την δουλειά που καλείται να κάνει.