To πειρατικό βούλιαξε


@@ H Εθνική Ελλάδος παίρνει αυτό που της αξίζει στο μουντιάλ....

@@ Χάνοντας από την θεωρητικά ευκολότερη ομάδα του ομίλου, τι απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε ενάντια σε Νιγηρία και Αργεντινή;

@@ Θεωρώ ότι όλες οι ευθύνες βαραίνουν τον Ότο.

@@ Οι επιλογές του δεν τον δικαιώνουν. Έχουν αλλάξει πολλά από το 2004 και το κυριότερο δεν είσαι πια η ομάδα outsider που θα παίξει άμυνα και θα χτυπήσει στις αντεπιθέσεις ή από στημένες φάσεις. Αυτό ακόμα δεν το έχει καταλάβει ο Ότο.

@@ Τι να τους κάνεις του τρεις επιθετικούς αν δεν υπάρχει κάποιος να φτιάξει παιχνίδι;

@@ Κακά τα ψέματα, ο μανδικός που μπορεί να βγάλει καμιά μπαλιά είναι ο Νίνης. Και αυτός θα πρέπει να ξεσκονίζει πάγκο ένας Θεός ξέρει για πόσο. Φανταστείτε να μην είχε και την εκτίμηση του Ότο...

@@ Ο Κυργιάκος γιατί δεν έπαιξε; Έχασα κάτι; Ήταν τραυματίας;

@@ Ο Βύντρα έκανε μία εξαιρετική χρονιά ως δεξί μπακ. Αλλά νατος πάλι κεντρικός αμυντικός...

@@ Ο Γιούρκας έχει να παίξει μπάλα περισσότερο από ένα χρόνο. Κι όμως μπήκε βασικός.

@@ Ο Τζιόλης έχει επίσης να παίξει μπάλα κανά χρόνο. Μπαίνει βασικό αμυντικό χαφ... Και δεν μιλάω για ταλέντο, που το παλικάρι είναι για ρηχά νερά.

@@ Ο Τοροσίδης έβγαζε μάτια ως δεξί μπακ και αμυντικό χαφ με τον Ολυμπιακό. Στην Εθνική παίζει αριστερό μπακ.

@@ Ο Χαριστέας είναι ο άνθρωπος της μίας διοργάνωσης (σαν τον Ιταλό Σκιλάτσι στο μουντιάλ του 90). Μετά το euro 2004 που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής δεν κατάφερε τίποτα. Κατά βάση παγκίτης σε μικρομεσαίες ομάδες. Και αν και η θέση του είναι κεντρικός επιθετικός, ο Ότο επιμένει να τον βάζει εξτρέμ. Τον θέλει γιατί του κάνει και άλλες δουλειές. Του παίζει άμυνα. Πέρα του ότι τον επιθετικό τον θέλω να σκοράρει ή να δημιουργεί και όχι να το παίζει Κυργιάκος, μην ξεχνάμε ότι στο πρώτο γκολ με την Ν. Κορέα ο Άγγελος φέρει όλη την ευθύνη. Όχι μόνο δεν πήδηξε για να πάρει την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας αλλά έσκυψε μην τυχόν και κάνει... βαβά. Το γκολ μετά ήταν απλή υπόθεση.

@@ Ο Καραγκούνης είναι ο γνωστός κωλοτούμπας. Το έχω πει πολλές φορές: αν αυτό το παλικάρι αγωνιζόταν ως καθαρόαιμο αμυντικό χαφ και δεν το έπαιζε Ζιντάν θα έκανε σπουδαία καριέρα. Πόσο τυχαίο είναι ότι τόσο σε Ίντερ όσο και σε Μπενφίκα δεν ήταν ούτε καν στον πάγκο; Οι σέντρες του δεν σηκώνονται πάνω από 1,5 μέτρο και όμως εκτελεί όλα τα στημένα! Και με την μανία του να τα κάνει όλα καθυστερεί το παιχνίδι. Αν όμως έπαιζε πίσω τότε δεν θα περνούσε ούτε κουνούπι. Το στραβό του το κεφάλι φταίει πρώτα και μετά ο Ότο που δεν του επιβάλλεται.

@@ Το πάθημα του euro 2008 δεν φαίνεται να έγινε μάθημα. Οι παίχτες δεν φταίνε. Η διαχείριση φταίει. Γιατί όταν κάποιος έχει συνηθίσει να παίζει όλη τη χρονιά σε μία θέση και μετά τον αλλάζουν για τρία ματσάκια σε ένα μουντιάλ, ας μην έχουμε απαίτηση να κάνει παπάδες. Στην τελική, αν ο προπονητής δεν μπορεί να φτιάξει ένα σύστημα με βάση τους παίχτες που έχει τότε ας πάρει εκείνους που κάνουν για το σύστημα που επιμένει να χρησημοποιεί.

@@ Ο κόουτς και ειδικά των εθνικών ομάδων (που δεν έχει συνέχεια τους ποδοσφαιριστές μαζί του) έχει να κάνει μία δουλεία Να βάλει τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις.

@@ Δυστυχώς η εποχή του Ότο φαίνεται να έχει περάσει. Και όσο κι αν υπάρχουν φωνές εδώ και λίγα χρόνια κανείς δεν αμφισβητεί την τεράστια επιτυχία που μας έφερε το 2004. Είναι όμως καιρός να δούμε μπροστά. Κι αν δεν μπορεί ο Ότο να το κάνει ας δοκιμάσει κάποιος άλλος.