Μην γίνει το κυνήγι του μαυρου χρήματος, κυνήγι μαγισσών...


Το πράγμα έχει αρχίσει να ξεφεύγει μετά την παραδοχή του Μαντέλη για χρηματισμό από την Ζίμενς (χορηγία το λέει αυτός λες και είναι κανάς αθλητής στίβου... τρομάρα του).
Μια χαρά του τα χώνει ο Παπαδάκης που τονίζει ότι η δήθεν χορηγία που επικαλείται ο πρώην υπουργός είναι λάδωμα.
Ο Παπαδάκης όμως δεν έμεινε εκεί. Μίλησε και για δημοσιογράφους που είναι στις λίστες των... ευνοουμένων της Ζίμενς. Εδώ όμως υπάρχει ένα θέμα. Ο δημοσιογράφος που ζητάει να βγουν τα ονόματα των συναδέλφων (ή "συναδέλφων") του στην φόρα είπε πως πήραν δωράκια του τύπου συσκευές κινητών τηλεφώνων κλπ.
Ώπα. Αν αυτό που έχουν να τους προσάψουν είναι μικροσυσκευές και όχι χρηματικά ποσά από μαύρα ταμεία τότε υπάρχει θέμα. Υπάρχει θέμα ακόμα και με το ίδιο το κανάλι του αλλά και όλα τα κανάλια. Γιατί; Γιατί για πολλά χρόνια αποτελούσε κλασσική πρακτική των τηλεοπτικών σταθμών στις παρουσιάσεις προγραμμάτων να κάνουν δώρα στους δημοσιογράφους των εντύπων. Δώρα που μπορεί να ήταν από mp3 μέχρι φορητές τηλεοράσεις!
Βέβαια θα πει κάποιος ότι αυτά τα δώρα αγοράστηκαν νόμιμα (θεωρούμε) από τους σταθμούς ενώ η Ζίμενς δεν τα αγόρασε. Ε, πως να τα αγοράσει αφού η ίδια τα κατασκέυαζε;
Τι θέλουμε να πούμε; Στα πλαίσια του κυνηγιού της φοροδιαφυγής να μην φτάσουμε να κάνουμε και κυνήγι μαγισσών. Όσοι μετείχαν σε άνομες πράξεις (πολιτικοί, δημοσιογράφοι ή όποιοι άλλοι) να διωχθούν. Όιχ όμως και για το τίποτα. Μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Δεν σπιλώνεται το όνομα του χ Παπαδάκη αν ο χ Καραμήτρος πήρε τσάμπα ένα κινητό. Μην τρελαθούμε τελείως...