Ο νόμος του Μέρφι


Οι νόμοι του Μέρφι είναι στην πραγματικόττα οι νόμοι της γκαντεμιάς. Και ο Μέρφι ήταν τόσο... άτυχος που δεν μπόρεσα καν να καρπωθεί την επιτυχία! __________
Από το IPanic vol 13

Ο νόμος του Μέρφι λέει «αν κάτι είναι να πάει στραβά, θα πάει» και «γεννήθηκε» στην αεροπορική βάση Έντουαρντς στις ΗΠΑ το 1949.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο μηχανικός αεροσκαφών Έντουαρτν Μέρφι που εργαζόταν πάνω σε ένα project συνεχώς αποτύγχανε. Τελικά και μετά από μέρες ανακάλυψε ότι για όλα έφταιγε ένα καλώδιο που δεν είχε συνδεθεί σωστά. «Στόλισε» για τα καλά τον τεχνικό που είχε κάνει το λάθος και είπε την μαγική ατάκα «αν υπάρχει ένας τρόπος για να κάνεις κάτι λάθος, εκείνος θα τον βρει».
Ο project manager που κρατούσε μία λίστα με «νόμους» προσέθεσε και τον συγκεκριμένο και τον ονόμασε «Νόμο του Μέρφι».
Αργότερα ο γιατρός της αεροπορίας Τζον Πολ Σταπ έδωσε μία συνέντευξη τύπου στην οποία ανέφερε ότι τα επίπεδα ασφαλείας ήταν πολύ υψηλά χάρη στην πίστη στον νόμο του Μέρφι και την αναγκαιότητα να προσπαθούν να τον αποφύγουν. Οι κατασκευαστές των αεροπλάνων τσίμπησαν τα λόγια του δόκτορα και τα χρησιμοποίησαν στην διαφημιστική καμπάνια. Σύντομα πέρασε και σε πολλά άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Αυτό ήταν. Ο νόμος του Μέρφι είχε καθιερωθεί.
Στην συνέχεια βρέθηκαν πολλοί που συνέβαλαν ώστε να μπαίνει κι ένα ακόμα λιθαράκι μέχρι που στήθηκε μία κανονική βιομηχανία (με βιβλία, site) γύρω από τους νόμους του Μέρφι.
Για τον «νονό» δεν έχουν διασωθεί πολλές πληροφορίες. Πιο πολύ φήμες είναι. Η πιο έντονη έχει να κάνει με τον θάνατο του. Λέγεται ότι σκοτώθηκε σε ένα… απίθανο αυτοκινητιστικό ατύχημα. Έχοντας ξεμείνει από βενζίνη άρχισε να περπατάει προς το πλησιέστερο βενζινάδικο. Τότε χτυπήθηκε από έναν άγγλο τουρίστα που οδηγούσε στη λάθος μεριά του δρόμου. Πολύ γκαντεμιά κρύβει αυτή η ιστορία!

Βασικοί νόμοι του Μέρφι
Τίποτα δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.
Τα πάντα παίρνουν περισσότερο χρόνο απ όσο νομίζεις.
Οτιδήποτε είναι να πάει στραβά θα πάει στραβά.
Αν είναι πολλά που μπορούν να πάνε στραβά, αυτό που μπορεί να προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά είναι εκείνο που θα πάει τελικά στραβά.
Αν προβλέψεις ότι υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να στραβώσει κάτι και φροντίσεις να μην συμβούν, τότε θα σκάσει ένας πέμπτος τρόπος για τον οποίο είσαι απροετοίμαστος.
Αν όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά τότε σίγουρα παρέβλεψες κάτι.
Η μητέρα φύση είναι σκύλα.
Είναι αδύνατο να προστατεύσεις κάτι από τους ηλίθιους γιατί οι ηλίθιοι είναι πολυμήχανοι. Όταν πας να κάνεις κάτι, κάτι άλλο θα προκύψει.
Κάθε λύση γεννά νέα προβλήματα. Το πόσο κατανοητό είναι ένα κείμενο είναι αντίστροφος ανάλογο από την σημασία του.
Αν σε ένα πολύ μεγάλο δρόμο υπάρχει μία στενή γέφυρα και δύο αυτοκίνητα τότε θα συμβούν τα εξής: 1) τα δύο αυτοκίνητα θα έχουν αντίθετη κατεύθυνση και 2) θα φτάσουν μαζί στην γέφυρα.
Τα πράγματα γίνονται χειρότερα κάτω από πίεση.
Χαμογέλα, αύριο θα είναι χειρότερα.

Μεταγενέστεροι νόμοι
Αν πλύνεις το αυτοκίνητό σου, θα βρέξει.
Αν δεν πλύνεις το αυτοκίνητό σου, δε θα βρέξει.
Αν πλύνεις το αυτοκίνητό σου για να βρέξει, δεν θα βρέξει.
Αν δεν πλύνεις το αυτοκίνητό σου για να μη βρέξει, θα βρέξει.
Αν πλύνεις το αυτοκίνητό σου σκεπτόμενος ότι αφού το πλένεις για να βρέξει δεν θα βρέξει, θα βρέξει...
Οποιοδήποτε εργαλείο, όταν πέφτει, θα κυλήσει στη λιγότερο προσιτή γωνία.
Η πιθανότητα να σας προσέξουν είναι ευθέως ανάλογη προς την ηλιθιότητα της πράξης σας.
Εάν σχηματίζετε έναν λανθασμένο αριθμό, δεν ακούτε ποτέ σήμα κατειλημμένου.
Εάν λέτε στον προϊστάμενο ότι αργήσατε στη δουλειά επειδή σας έσκασε το λάστιχο, το επόμενο πρωί σίγουρα θα σας σκάσει το λάστιχο.
Εάν αλλάξετε την ουρά στην οποία βρίσκεστε (ή την λωρίδα κυκλοφορίας), αυτή που ήσαστε μέσα πριν θα αρχίσει να κινείται γρηγορότερα από αυτή που είστε τώρα.
Όταν το σώμα βυθίζεται πλήρως στο νερό, χτυπάει το τηλέφωνο.
Η ένταση της φαγούρας είναι αντιστρόφως ανάλογη προς την προσιτότητα του σημείου που σας «τρώει».
Σε οποιαδήποτε αίθουσα, οι θεατές τα καθίσματα των οποίων είναι τα πιο απομακρυσμένα από το διάδρομο φθάνουν στο τέλος.
Οι πιθανότητες να προσγειωθεί οτιδήποτε είναι καλυμμένο με σοκολάτα/μαρμελάδα/βούτυρο με την πλευρά της σοκολάτας/μαρμελάδας/βουτύρου είναι ευθέως ανάλογη της αξίας της κουβέρτας/τάπητος/του καθαρού πουκαμίσου.
Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος σε ποια πλευρά της φέτας πρέπει να αλείψεις το βούτυρο.
Όταν ψάχνεις απεγνωσμένα ένα αντικείμενο που έχεις χάσει και τελικά το ξαναγοράσεις, είναι σίγουρο πως λίγες μέρες αργότερα θα το βρεις.
Διακοπή ρεύματος γίνεται μόνο όταν κατεβάζεις από το internet ένα σπουδαίο αρχείο.
Όταν διψάς, οι μικροπωλητές στα διόδια πουλάνε φιστίκια.