Σκόρπιες σκέψεις για την πολιτική


@@ Ανέκαθεν ήμουν της άποψης ότι κάθε εποχή απαιτεί και τα κατάλληλα μέτρα.

@@ Βλέποντας τις απεργίες σκέφτομαι το εξής: Μα καλά αφού τόσοι αγρότες βγήκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ τότε πως γίνεται στις περιοχές τους να σάρωσε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές;

@@ Έπειτα σκέφτομαι: εκεί δεν είχε σαρώσει και στις προηγούμενες (και προοπροηγούμενες η ΝΔ;

@@ Εκεί δεν σάρωνε και προ ΝΔ το ΠΑΣΟΚ;

@@ Σκέφτομαι, πάνε καλά; Ακόμα να βάλουν μυαλό; Κάθε φορά ψηφίζουν τους ίδιους και μετά παραπονιούνται;

@@ Μπορεί να έχω και άδικο αλλά μπορεί κάποιος να μου το αποδείξει;

@@ Όσο η ψήφος είναι κρυφή δεν υπάρχουν αποδείξεις. Δεν μπορεί να μου πει κανείς τίποτα. Και φυσικά μπορεί η κυβέρνηση να λέει "ο λαός μας έδωσε ισχυρή πλειοψηφία για να εφαρμόσουμε τα μέτρα μας".

@@ Φυσικά ψεύδεται η κυβέρνηση αλλά σε αυτό θα επιστρέψω παρακάτω.

@@ Ας καταργήσουν την ριμάδα την μυστική ψήφο Να ξέρουμε τι ψήφισε ο καθένας ώστε να ξέρουμε αν αντιδρά με πολιτικές σκοπιμότητες, αν σκέφτεται "δεν μου κοβόταν το χέρι καλύτερα;" ή αν είναι απλά οπαδός.

@@ Η ψήφος, αρχικά, αποφασίστηκε να είναι μυστική για να μην υπάρχει διάβρωση του αποτελέσματος Πλέον όμως βρέθηκαν οι τρόποι για εξυπηρετεί σκοπιμότητες Ας αλλάξουν τον νόμο και όταν χρειαστεί τον ξανααλλάζουν. Κάθε εποχή με τα μέτρα της.

@@ Πάμε τώρα στην κυβέρνηση που ψεύδεται. Αφού λέμε ότι έχουμε δημοκρατία και πως οι εκλεγμένοι ηγέτες υπάρχουν για να εκπροσωπούν τον λαό στο κοινοβούλιο κάποιος θα πρέπει να τους ελέγχει. Όταν με τις μετεκλογικές πράξεις τους αποδεικνύουν ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες ήταν απλά ψεύδη για να πάρουν την εξουσία θα έπρεπε να τιμωρούνται. Αθέτηση υποσχέσεων.

@@ Πλήρη άρση της βουλευτικής ασυλίας. Από που κι ως που να είναι υπεράνω του νόμου ένας βουλευτής; Ειδικά όταν εμπλέκεται σε τόσα οικονομικά σκάνδαλα;

@@ Κατάργηση μισθών των βουλευτών. Λειτούργημα δεν είναι η πολιτική; Για να δούμε, αν δεν έχουν λαμβάνειν θα τρέχουν στο καφενείο της Βουλής (γιατί στην αίθουσα συνεδριάσεων πάνε μόνο για να χειροκροτήσουν τον αρχηγό τους). Στην τελικά τόσα φράγκα βγάζουν από μίζενς και λοιπές όμορφες εταιρείες.

@@ Στις πρώτες κοινωνίες, ο αρχηγός ζούσε από την εισφορά των υπηκόων για ένα και μόνο λόγο: για να μην εργάζεται ώστε να μπορεί να συντονίζει την κοινωνία. Αυτός ο ρόλος ξεχάστηκε δυστυχώς.

@@ Αλλά τι λέω; Εδώ ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται καν. Δεν πηγαίνει ούτε να ψηφίσει. Το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση έχοντας λιγότερες ψήφους από τότε που βγήκε δεύτερο. Κωμωδία.

@@ Κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο που σιχάθηκε τα δύο μεγάλα κόμματα να μην πηγαίνει στην κάλπη. Έτσι κρατάνε τα ποσοστά τους αφού η κοινοβουλευτική δύναμη τους πηγάζει από εκείνους που προσήλθαν στις κάλπες και όχι από το σύνολο του λαού.

@@ Τώρα θα πείτε -και εύλογα- και τι να ψηφίσουμε; ΚΚΕ; ΣΥΡΙΖΑ; ΛΑΟΣ; Όχι θα σας πω. Αφού έχουν καταντήσει την Βουλή μία κωμωδία, γυρίστε το κι εσείς στην παρωδία. Υπάρχουν καμιά 30αριά ακόμα κόμματα που είναι από άκυρα έως χαβαλετζίδικα. Χτύπα ρε αδερφέ εκεί που πονάει τους μεγάλους. Βάλε να κάτσει δίπλα τους στο έδρανο ο τρελός του χωριού. Ίσως έτσι καταλάβουν ότι αν θέλουν να παίξουν με τον λαό τότε κι ο λαός θα παίξει μαζί τους.