Η δημοσιογράφος που δεν ξέρει τι σημαίνει συνέντευξη

H νεαρή της φωτογραφίας ονομάζεται Μαρία Ένεζλη και εργάζεται ως πανελίστρια στο Σταρ. Πριν μπούμε στην ταμπακιέρα, κάντε ένα κόπο να διαβάσετε την ανακοίνωση που έστειλε στο troktiko με αφορμή ένα δημοσίευμα της Espresso που την αφορούσε:

"Ονομάζομαι Μαρία Ένεζλη.Επάγγελμα δημοσιογράφος.Θα ήθελα να απαντήσω στα όσα γράψατε με αφορμή την παρουσία μου στη στήλη esspresso girl. Δεν πρόκειται σε καμμία περιπτωση να απολογηθώ για κάτι που δεν έχω κάνει, σίγουρα όμως δεν θα αφήσω να με... διασύρει ο αντιεπαγγελματισμός κάποιων ανθρώπων που θέλουν να ονομάζονται δημοσιογράφοι και απλά μολύνουν τον χώρο. Τη συγκεκριμένη στήλη την γνωρίζω πολύ καλά και γι'αυτό όταν πρίν λίγο καιρό μου έγινε πρόταση αρνήθηκα.Δηλώνω λοιπόν υπεύθυνα ότι ουδεμία σχέση έχω με αυτή την στήλη,ότι ουδέποτε έδωσα την συγκεκριμένη συνέντευξη. Κάτι που με κάνει να πιστεύω οτι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος ή όποιος άλλος βρίσκεται πίσω απο αυτό έχει μάλλον τελειώσει σχολή σεναρίου-σκηνοθεσίας και θα μπορούσε κάλλιστα να γράψει έργο επιστημονικής φαντασίας.Απλά λυπάμαι, όχι για τον εαυτό μου αλλά γι'αυτούς που "ευνουχίζουν" την δημοσιογραφία.
Με εκτίμηση,
Μαρία Ένεζλη"

Οκ, και τώρα που την διαβάσατε, ρίξτε μια ματιά και στο επίμαχο δημοσίευμα της Espresso ή όπως η ίδια το χαρακτηρίζει "συνέντευξη":

Η μικρή μας πείρα, μας λέει ότι μία συνέντευξη περιέχει τα λόγια του συνεντευξιαζόμενου, είτε μέσα σε εισαγωγικά είτε με την μορφή ερώτησης-απάντησης. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο άρθρο το οποίο μάλιστα φέρει την υπογραφή μίας άλλης πανελίστριας που βγαίνει στο Alter, της Εβελίνας Νύκτα.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να υποστηρίξουμε είτε την Espresso (την έχουμε κατακράξει πολλές φορές άλλωστε) είτε την Νύκτα. Απλά είναι λίγο λαλακία να βγαίνει κάποια που δηλώνει δημοσιογράφος να λέει ότι κάποιοι μολύνουν τον χώρο επειδή δεν πήραν την άδεια της για να της κάνουν διαφήμιση βάζοντας φωτογραφίες στις οποίες η ίδια έχει ποζάρει και γράφοντας για γεγονότα που η ίδια έχει δηλώσει (έστω και σε άλλο μέσο) ή τα σφύριξαν νυν ή πρώην φίλοι και συνεργάτες της.
Και είναι λίγο αστείο να μιλάει για "ευνουχισμό της δημοσιογραφίας" κάποια που όπως αποδεικνύεται δεν ξέρει τι σημαίνει συνέντευξη και τι κείμενο-παρουσίαση.

Θα μπορούσε πολύ απλά να έλεγε ότι δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη και πως κάποιος έκανε ένα κείμενο με δική του πρωτοβουλία και όλα θα ήταν καλά.