100 μέρες


@@ Ο νικητής ήταν αναμενόμενος. Η διαφορά όμως όχι. Όλοι εκείνοι που το 2004 έχοντας σιχαθεί το ΠΑΣΟΚ για τα όργια του ψήφισαν ΝΔ, το 2009 σιχάθηκαν την ΝΔ και το έριξαν στο ΠΑΣΟΚ. Έτσουξε. Αλλά ας πρόσεχαν.

@@ Ειδικά ο Καραμανλής. Αν όταν έσκαγαν τα σκάνδαλα έριχνε πόδι στους εμπλεκόμενους και έπεφτε η κυβέρνηση, την επόμενη μέρα ο λαός θα τον έκανε ήρωα και θα του ξαναέδινε το χρίσμα. Δεν είχε όμως τα μπαλάκια. Και όταν δεν έχεις cojones δεν γίνεται να είσαι καλός αρχηγός. Όσο καλές προθέσεις κι αν έχεις, είσαι λίγος για να leader.

@@ Η παραίτηση δεν τον κάνει ήρωα. Τον κάνει quitter. Μια εβδομάδα πριν την ανακοίνωση πρόωρων εκλογών έλεγε "δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές". Μία μέρα πριν τις εκλογές έλεγε ότι σε περίπτωση ήττας "δεν θα παραιτηθώ". Δεν τήρησε κανένα λόγο του. Όπως ποτέ δεν είχε τηρήσει τον λόγο του ο Σημίτης. Για να δούμε, ο Γιωργάκης θα κρατήσει τον δικό του λόγο; Τις δικές του δεσμεύσεις;

@@ Ο ίδιος ο Γιωργάκης ζήτησε 100 μέρες. Σε αυτό το διάστημα θα καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμα του; Ή σε 101 μέρες θα μας πει ότι χρειάζεται χρόνος γιατί παρέλαβε χάος; Πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει το δεύτερο. Αλλά θα περιμένω 100 μέρες. Άντε θα δώσω 120, να είναι και ολοκληρωμένο 4μηνο.

@@ 160 έδρες τσιμπάει το ΠΑΣΟΚ. Δεν εκλέγει μόνο του Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ακόμα και με την υποστήριξη Τσίπρα δεν φτάνει τους 180. Αν δεν του κάτσει και η Παπαρήγα τότε κατά πάσα πιθανότητα θα πάμε πάλι σε εκλογές τον Μάρτη.

@@ Ας μην γελιόμαστε. Στήριξη στον Παπούλια είπε ότι θα έδινε ο Κωστάκης. Δεν το είπε η Ντορούλα, ο Αντωνάκης ή ο Δημητράκης (που θα ερίσουν για την γαλάζια καρέκλα). Όχι ότι αν έμενε ο Κωστάκης θα έπραττε όπως είπε. Το είδαμε το έργο δύο φορές σε ενάμιση μήνα, μην τα ξαναλέμε.

@@ Και φυσικά δεν περιμένει κανείς να στηρίξει ο Καράτζος τον πρόεδρο που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

@@ Άρα τι έχουμε; Η λογική λέει για μία καλή περίοδο παροχών (η δήθεν παροχών) ώστε αν πάμε σε εκλογές τον Μάρτη, το ΠΑΣΟΚ να επανεκλεγεί. Ε, μετά θα κλάψουμε πάλι. Γιατί; Γιατί το χρέος στην Ευρώπη για το οποίο φέρουν την ίδια ευθύνη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πρέπει να πληρωθεί.

@@ Θα φέρω μόνο ένα παράδειγμα. Άκουσα κάτι για πάγωμα των δανείων. Ανάσα για πολύ κόσμο, ε; Δεν είπαν όμως αν θα παγώσουν και οι τόκοι. Εγώ λέω ότι οι τόκοι θα συνεχίσουν να τρέχουν. Όπως και τότε όταν η ΝΔ έκανε το ίδιο για τους πυρόπληκτους της Ηλείας. Γι αυτό μιλάω για "δήθεν παροχές".

@@ Μακάρι να βγω ψεύτης. Μακάρι ο Γιωργάκης να βγει Γιωργάρας. Με συμφέρει κι εμένα κι όλους μας. Αλλά με τα όσα βλέπω τόσα χρόνια, sorry αλλά δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος.

@@ Α, και κάτι τελευταίο. Είδα τους δημοσιογράφους να μιλάνε για νίκες και ήττες, συσπειρώσεις, τι θα κάνει η ΝΔ για να ανακάμψει. Κύριοι, αν σας αρέσει η οπαδολογία ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο.