"Πίπες" στην Μενεγάκη



Έχει καταντήσει ανέκδοτο η στήριξη που χαίρει η Ελένη Μενεγάκη από τον δήθεν παραδοσιακό Τύπο. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιούν ασύστολα ψεύδη για να την ανεβάσουν. Άλλοι το κάνουν γιατί είναι παρεάκι της (πχ τα ρετουσαρισμένα παπαράτσι στο κουτσομπολίστικο περιοδικό του κουμπάρου της) και άλλοι γιατί ονειρεύονται να πιάσουν δουλειά στην tv (πχ νεόκοποι τηλεοπτικοί συντάκτες).

Για τους πρώτους τα έχουμε γράψει πολλές φορές, οπότε δεν θα ασχοληθούμε. Καταντά πολύ κουραστικό. Θα ρίξουμε όμως μία ματιά στην δεύτερη περίπτωση. Σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα θα πάρουμε το κείμενο εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας (ήταν και το εξώφυλλο της) που αναδημοσιεύθηκε και σε blogs.

«Μέχρι και πριν από πέντε χρόνια ο πρώτος «Πρωινός καφές» της ελληνικής τηλεόρασης, αυτός που βρισκόταν πάντα στην κορυφή της AGB, ήταν του AΝΤ1. Φτιαγμένος από τα χεράκια... της ωραίας Ελένης (…)Απ' όταν αποφάσισε να αφήσει τον ΑΝΤ1, εκτός από κάποια φωτεινά διαλείμματα, ο «Πρωινός καφές» δεν έλεγε να σηκώσει… κεφάλι. Οι φουσκάλες του δεν πετύχαιναν και συχνά έβγαινε είτε λίγο πιο βαρύ γλυκός απ' ό,τι έπρεπε είτε πικρός (τα νούμερα της ΑGΒ ποτέ δεν ψεύδονται).»

Συμφωνούμε στο ότι να τα νούμερα της AGB δεν ψεύδονται. Γιατί με βάση αυτά τα νούμερα τις δύο πρώτες χρονιές της στον Alpha η Μενεγάκη τερμάτιζε Τρίτη και καταϊδρωμένη. Ο «καφές» που σύμφωνα με το δημοσίευμα «δεν έλεγε να σηκώσει κεφάλι» την πρώτη χρονιά της Μελέτη (και πρώτη χωρίς την Ελένη) είχε μία εξαιρετική πορεία και ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Και αυτό το λέμε αν και η Ελεονώρα δεν μας είναι συμπαθής. Πριν φύγει η Μενεγάκη από τον Αντ1 έβλεπε συνεχώς την πλάτη του Γρηγόρη Αρναούτογλου που ήρθε από το πουθενά για να πάει «τρένο» μία γυναικοκρατούμενη τηλεοπτική ζώνη. Και να μην ξεχνάμε το εξής: δεν έφυγε η Μενεγάκη από τον ΑΝΤ1. Το κανάλι αποφάσισε να μην συνεχίσει μαζί της χρησιμοποιώντας το πιο κλασσικό τρικ, της έκανε μία προσφορά ανανέωσης συμβολαίου πολύ πιο κάτι από τα χρήματα που έπαιρνε. Αυτά είναι γεγονότα που έχουν δημοσιευθεί και ουδέποτε διαψεύσθηκαν.

«Το φθινόπωρο του 2005 το κανάλι του Αμαρουσίου, έπειτα από δέκα χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με την Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε πως η νέα παρουσιάστρια της μακροβιότερης πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής είναι η Ελεονώρα Μελέτη. Τι κατάφερε; Με σκληρή αντίπαλο την Ελένη Μενεγάκη που βρέθηκε στον ALPHA έναντι αδράς αμοιβής, η πρώτη χρονιά με νέα παρουσιάστρια κύλησε απλώς ικανοποιητικά.»

Απλώς ικανοποιητικά; Όταν μία νέα παρουσιάστρια έρχεται δεύτερη ενώ η Μενεγάκη ήταν τρίτη; Και πρώτος, φυσικά, ήταν ο Αρναούτογλου (γιατί άραγε ξεχνάνε να τον αναφέρουν;)

«Για καλό του καναλιού αλλά και της Ελεονώρας η δεύτερη σεζόν της χάρισε πολλές πρωτιές. Ωστόσο, φαίνεται πως το «φάντασμα» της ωραίας Ελένης καραδοκούσε κααι η τρίτη χρονιά ήταν για τη νέα ξανθιά παρουσιάστρια η φαρμακερή.»

Εδώ υπάρχει δόση αλήθειας αφού την δεύτερη χρονιά της Μελέτη υπήρχαν πρωτιές, μόνο που ξεχνάνε τις μόνιμες…. τριτιές της Μενεγάκη.

Η πραγματικά καλή χρονιά για την Μενεγάκη στον Alpha ήταν η τρίτη που ήταν και… έγκυος. Τότε κατάφερε να περάσει πρώτη, με τον Αρναούτογλου δεύτερο (που πάντα εντέχνως τον ξεχνάνε οι δημοσιογράφοι) και με τον «Πρωινό Καφέ» από τον οποίο η Μελέτη απουσίαζε λόγο σοβαρού προβλήματος υγείας, τρίτο.

Την περασμένη χρονιά στην πρωινή ζώνη έγινε του… Κουτρούλη ο γάμος. Ο ΑΝΤ1 παρέταξε απέναντι στην Ελένη και τον Γρηγόρη το απόλυτο τσίρκο: τους Μουτσινά-Ζαρίφη. Υπήρχε περίπτωση ο άνθρωπος που δημιούργησε αυτή την σύνθεση για τον ΑΝΤ1 και που τυγχάνει σύζυγος της Ελένης να έκανε κάτι που θα απειλούσε την γυναίκα του; Όχι, λέμε εμείς. Βέβαια μπορεί να κάνουμε και λάθος. Μπορεί ο Λάτσιος να είχε όντος τόσο κακό γούστο, όπως αποδείχθηκε από το αποτυχημένο πείραμα.

Την ίδια χρονιά, που ήταν και η τελευταία για τον Γρηγόρη, όλοι μιλούσαν για αποτυχία του. Μόνο που ο Αρναούτογλου έφυγε με ένα μέσο όρο 18%. Εκτός και αποτυχία είναι να μην βγαίνει πρώτος. Με το ίδιο σκεπτικό και η Μενεγάκη έχεις πάρα πολλές αποτυχίες.

Δεν αμφισβητούμε ότι η Ελένη Μενεγάκη είναι πετυχημένη ως παρουσιάστρια. Αλλά όχι να μην αποδίδονται και στους άλλους οι επιτυχίες τους. Κρίμα έιναι. Ντροπή είναι.

Και αν κάποιος έχει αμφιβολίες, δεν έχει παρά μα μπει στο site της AGB (www.agb.gr) και να πάει στις αντίστοιχες ημερομηνίες για να διασταυρώσει.