Σκόρπιες σκέψεις με αφορμή την προκήρυξη εκογών


Το αναμενόμενο (και ζητούμενο από πολλούς) έγινε.
Ο Καραμανλής πριν λίγη ώρα ανακοίνωσε πως πάμε για εκλογές.

Δικαιολογήθηκε λέγοντας πως με αφορμή την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας τον Μάρτη θα πηγαίναμε ούτως ή άλλως για εκλογές μιας και ο Παπανδρέου έχει ανακοινώσει ότι δεν θα στηρίξει τον Παπούλια.

Αυτό για το οποίο είμαστε σχεδόν όλοι σίγουροι (και περισσότερο οι βουλευτές της ΝΔ που δεν ήθελαν εκλογές για να μην χάσουν την καρεκλιτσα τους) είναι πως θα αλλάξει η κυβέρνηση.

Τώρα αν θα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να έχει αυτοδυναμία ή αν θα έχουμε κάποια συγκυβέρνηση αυτό παραμένει μυστήριο.

Το θέμα είναι, αν τα πράσινα λαμόγια που έκαναν αίσχη όταν ήταν στην κυβέρνηση μπορούν να κάνουν ένα pause στην μάσα και να μην σκίσουν τον κοσμάκη στους φόρους όπως κάνουν τα τωρινά γαλάζια λαμόγια.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Μαγκιά του Καραμανλή που δεν άκουσε τους αχόρταγους βουλευτές του και προκήρυξε εκλογές. Μία μαγκιά που δυστυχώς δεν την είχε δείξει όταν έβγαιναν τα "όργια" Βουλγαράκη, Ρουσόπουλου και λοιπών "Στρουμφακίων".

Αν τότε τους έδιωχνε με τις κλωτσιές και έπεφτε η κυβέρνηση θα κέρδιζε στο καπάκι τις εκλογές γιατί ο κόσμος θα του αναγνώριζε αγνές και σοβαρές προθέσεις. Τώρα μάλλον είναι αργά.

Κατά πάσα πιθανότητα θα περιοριστεί στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αλλά να πούμε κι ένα άσο που κρατά και ξέχασαν να τον πουν τα τζιμάνια της πολιτικής ανάλυσης.

Και κυβέρνηση να αλλάξει, τον Μάρτη πάλι θα έχουμε εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Και ποιός μας λέει ότι τότε ο Καραμανλής δεν θα κάνει ότι απειλεί τόσο καιρό ότι θα κάνει ο Παπανδρέου; Άλλωστε το πιο πιθανό είναι να μην έχει το ΠΑΣΟΚ τέτοια αυτοδυναμία (και συμμαχίες) ώστε να εκλέξει όποιον επιθυμεί.
Κι αν συνυπολογίσουμε ότι είναι ένα καλό διάστημα για να ξεμπροστιαστεί και το ΠΑΣΟΚ τότε μπορεί να έχουμε γερό comeback.

Τώρα θα πείτε γιατί να ξεμπροστιαστεί το ΠΑΣΟΚ. Είναι πολύ απλό. Το χρέος είναι χρέος και τα λεφτά μπορούν να τα μαζέψουν μόνο από τον απλό πολίτη με νέους φόρους. Τι; Περιμένετε να κάνουν τίποτα με όλους αυτούς που φοροδιαφεύγουν νόμιμα χάρη στις offsore;
Περιμένετε του μεγαλοεπιχειρηματίες και τις τράπεζες να βάλουν το χέρι στην τσέπη γιατί έτσι θα πει ο Γιωργάκης; Δουλευόμαστε ομαδικώς;

Ένα πράγμα θέλουμε να δούμε: την στιγμή που τα ταμεία φλερτάρουν με την διάλυση, τ τα νοσοκομεία δεν έχουν ιώδιο και γάζες και η ανεργία καλπάζει, πόσα εκατομμύρια θα πάρει το κάθε κόμμα για τον προεκλογικό του αγώνα.