Έτσι είδαμε τον ΠΑΟ

O ΠΑΟ πέρασε με 3-0 (αυτό έλειπε) γιατί πολύ απλά έγινε το αυτονόητο: έκανε ο προπονητής αυτό που έλεγαν μία εβδομάδα τώρα οι προπονητές της εξέδρας. Έβαλε μέσα Κατσουράνη, Λέτο, έριξε κεντρικό αμυντικό δίδυμο που γνωρίζεται, έβαλε δεξί μπακ κάποιον που είναι δεξί μπακ.

Αν όμως απέναντι δεν ήταν η Σπαρτα αλλά μία ομάδα που θα έπαιζε καλύτερο τόπι τότε τα πράγματα θα ήταν λίγο ζόρικα. Στο πρώτο ημίχρονο οι γιόμες έδιναν κι έπαιρναν ενώ ο Καραγκούνης επέμενε να χτυπά όλα τα κόρνερ. Λεπτομέρεια: σε όλα όσα εκτέλεσε η μπάλα δεν σηκώθηκε παραπάνω από ένα μέτρο, πολύ χαμηλά ακόμα και για τον Σαλπιγγίδη.

Στο τρίτο γκολ φάνηκε πόσο σημαντικό είναι οι δύο επιθετικοί να παίζουν κοντά.
Γενικότερα η εντύπωση που αποκομίσαμε ήταν πως το πάθος των παιχτών ήταν αυτό που έφερε την πρόκριση. Την ήθελαν πολύ και ο Σαλπιγγίδης για πολλοστή φορά τίμησε την φανέλα και ήταν ο καλύτερος. Ο Σισέ μπορεί να μην σκόραρε αλλά μόνο η παρουσία του έδινε μία άλλη πνοή στην ομάδα. Έκανε και τις ευκαιρίες του και γενικά πίεσε.
Ο Λέτο αν αποφασίσει να δίνει λίγο περισσότερο την μπάλα θα γράψει ιστορία.
Ο Κατσουράνης είναι αυτό που όλοι γνωρίζουμε: το απαραίτητο πολυεργαλείο. Σταθερός, εγκεφαλικός και παθιασμένος.
Ο Καραγκούνης, θεωρούμε, ότι καλά θα κάνει να καταλάβει πως δεν είναι ο Ζιντάν. Αν έπαιζε ως αμυντικό χαφ θα ήταν ένας αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής. Αλλά αυτή η μανία του να το παίζει μπαλαδόρος είναι και η καλύτερη εξήγηση γιατί τόσο στην Ιντερ όσο και στην Μπενφίκα ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας (και κυρίως εξέδρας).
Καλό το πάθος και η αγάπη του για την μπάλα και την ομάδα αλλά ας κάνει αυτό που μπορεί και όχι αυτό που θα ήθελε.
Για την άμυνα δεν θα μιλήσουμε. Με την ανύπαρκτη επίθεση της Σπάρτα δεν μπορεί να βαθμολογηθεί
Αυτό όμως το αστείο να μπει ο Γκάμπριελ αριστερό εξτρεμ; Δεξί μπακ είχε έρθει στον ΠΑΟ, δεξί χαφ και... επιτελικός έγινε και τώρα τον είδαμε και αριστερό εξτρέμ. Πάλι καλά που είναι κοντός αλλιώς θα απειλούσε και την θέση του Γκαλίνοβιτς.
Γενικότερα η ομάδα δεν μπορούμε να πούμε ότι μας έδειξε χαρακτήρα ομάδας. Με τέτοιους παιχταράδες από την μέση και μπροστά δεν δικαιολογείται να παίζει με γιόμες.
Τα φράγκα για Σισέ, Λέτο, Κατσουράνη κλπ θα πιάσουν τόπο μόνο αν βρεθεί κι ένας άνθρωπος να στήσει την ομάδα αλλιώς είναι ορατός ο κίνδυνος στο τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς να βγουν κι αυτοί άχρηστοι όπως ο Ίβανσιτς, ο Κλέιτον, ο Νίνης και ο Μάτος.
Έλεος με τον Παϊτέρη στον πάγκο.