Οικωλογικές ανησυχίες

Κάνουμε σεφτέ! Ένας blogger μας απειλεί με καταγγελία στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Γιατί; Γιατί του στείλαμε email (στο email που ο ίδιος δίνει στην δημοσιότητα μέσα από το blog του)με αφορμή την ανάρτηση του νέου τεύχους. Κάναμε δηλαδή ότι κάνουν τόσοι και τόσοι bloggers.

Τον ενόχλησε τόσο πολύ το email μας που έλεγε «παράκληση για δημοσίευση» που φρόντισε να μας απαντήσει χαρακτηρίζοντας τα όσα γράφουμε «μαλακίες». Δικαίωμα του καθενός να κρίνει όπως θέλει το κάθε τι.

Του απαντήσαμε ως εξής: «Πολύ ευχαρίστως να αφαιρεθεί το email σου.
Πάντως μιας και δείχνεις να σε ενδιαφέρει ένας τόσο ευγενής σκοπός όπως είναι η οικολογία είναι πολύ κρίμα να αντιδράς κατά αυτό τον τρόπο.
Και ευγενικά να το ζητούσες πάλι θα το αφαιρούσαμε.
Μην ξεχνάς ότι εσύ δίνεις το email σου στην δημοσιότητα, επομένως όταν θα σου έρθουν ανάλογα μηνύματα από άλλα blogs φρόντισε να δείξεις μία πιο σωστή συμπεριφορά.
Επιπλέον σου θυμίζω ότι αν σε ενοχλούν κάποια email μπορείς με ένα πολύ απλό κλικ να τα περάσεις στα spam και να μην τα ξαναδείς ούτε να ξαναενοχληθείς. Αλλά εσύ ήθελες να βρίσεις. Δικαίωμα σου. Αλλά είναι δικαίωμα και του καθενός που θα του μιλήσεις έτσι να σε θεωρήσει μεγαλύτερο μαλάκα.»

Με αυτή την απάντηση μας θεωρεί ότι θα μας κάνει «ντα» καταφεύγοντας στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος γιατί λέει τον βρίσαμε.

Στην αστειότητα του του απαντήσαμε ως εξής: «Πρώτον δεν σε έβρισα. Ξαναδιάβασε καλά το email για να μην γελάει μαζί σου η υπηρεσία.
Δεύτερον, γιατί θες να τους κουράζεις του ανθρώπους; Τα στοιχεία μου δημοσιεύονται.
Τρίτον, οι λέξεις "σκουπίδια", "νομίζουν", "σημαντικά πράγματα", "βεβαιότητα" είναι δικές σου. Και από πότε η παράκληση είναι "βεβαιότητα";
Anyway, για να μην κουράζεται και η δίωξη να ψάχνει θα αναρτήσω όλη αυτή την συνομιλία στο blog μου. Αν δεν πάρω απάντηση μέσα στην μέρα θα σημαίνει ότι έχω την έγκριση σου.»

Η απάντηση του ήταν ότι δεν δίνει την έγκριση του γι αυτό και δεν αναρτούμε τα email του, το όνομα του και το blog του.

Προφανώς έχει επίγνωση ότι από όλη αυτή την –ανούσια για να είμαστε ειλικρινείς- ιστορία το μόνο που μπορεί να πετύχει είναι να γίνει ρόμπα.

Αν δεν έχεις κάτι να φοβηθείς δεν κρύβεσαι. Κι αυτός μας ζήτησε να τον κρύψουμε. Το κάναμε. Αλλά κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να κρύψουμε τα δικά μας λεγόμενα – email και φυσικά είναι στην διάθεση της δίωξης και οποιουδήποτε φορέα επιθυμεί.

Μήπως να τα κάνουμε forward και στον Δένδια;

Υγ

Για να μην κουράζεται η δίωξη να εντοπισει την IP μπορεί πολύ απλά να ρίξει μία ματιά στην ταυτότητα του περιοδικού. Κρίμα να κουράζονται οι άνθρωποι από τον κάθε τρυφερό που ξυπνάει στραβά.