Το παραμύθι "Σοφία Αλιμπέρτη"

Το τελευταίο διάστημα πολλοί μιλούν για την Σοφία Αλιμπέρτη και το τηλεοπτικό της μέλλον. Αυτό που συζητιέται περισσότερο είναι ότι έχασε την μάχη των τηλεθάσεων κόντρα στην Ναταλία Γερμανού. Η αίσθηση που δίνεται είναι λες και η Αλιμπέρτη ήταν η κραταιά τηλεπερσόνα, η αχτύπητη παρουσιάστρια που ότι κι αν έκανε στεφόταν με επιτυχία. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι πως από τότε που η πάλαι ποτέ κυρία Γιάννη Πάριου μετακόμισε από τον Alpha στον ΑΝΤ1 άρχισε και η πτώση της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έπεσε και από καμιά... "Ιμαλαϊακή" κορυφή.

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Επαγγελματικά η Σοφία Αλιμπέρτη έκανε τα πρώτα της βήματα την δεκαετία του 80 πρωταγωνιστώντας σε βιντεοταινίες Ήταν star μίας εποχής από την οποία λίγοι κατάφεραν να καθιερωθούν (όπως πχ ο Πάνος Μιχαλόπουλος).

Στην δεκαετία του 90 πέρασε στην ιδιωτική τηλεόραση με σειρές -κυρίως του ΑΝΤ1- που δεν είχαν και κάτι το special για να χαρακτηρισθούν ως μεγάλες επιτυχίες και να μείνουν στην μνήμη του κοινού. Ωστόσο η Αλιμπέρτη θεωρούταν μία ψιλοσταθερή αξία στον τομέα αυτό.

Φεύγοντας από τον ΑΝΤ1 και πηγαίνοντας στον Alpha για να κάνει το πρωινάδικο του Σαββατοκύριακου πήρε τα πάνω της. Η εκπομπή πήγε καλά και η Σοφία ονειρευόταν ακόμα μεγαλύτερα μεγαλείο, όπως πχ το καθημερινό πρωινό. Η όρεξη κόπηκε με την έλευση της Μενεγάκη και τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν δεν μπορούσε να έχει πρώτη την θεματολογία από τα reality του Alpha καθώς αυτά πήγαιναν στην Ελένη. Παρά ταύτα η εκπομπή της Σοφία συνέχιζε να πηγαίνει καλά κι εκείνη να έχει προς τα έξω ένα πάρα πολύ καλό προφίλ. Σε αυτό συνέβαλε πολύ και το γεγονός ότι ως παρουσιάστρια κρατούσε χαμηλούς τόνους, ήταν πολύ ευγενική με όλους και γενικότερα έδειχνε μία σεμνότητα σε όλους τους τομείς.

Αυτό ο χαρακτήρας που ήταν και το μεγάλο της ατού άλλαξε άρδην με την αιφνίνδια αποχώρηση της από τον Alpha για να γυρίσει στον ANT1 και να παρουσιάσει το Fame Story. Μέσα σε μία νύχτα και εν τω μέσω της τηλεοπτικής σεζόν είπε αντίο στους συνεργάτες της κρεμώντας τους όλους κυριολεκτικά στον αέρα. Από την μία δεν δεσμευόταν με κάποιο συμβόλαιο μιας και δεν είχε γίνει ανανέωση αλλά από την άλλη υπήρχε και το ηθικό μέρος. Τώρα θα πείτε ότι στην δουλειά δεν υπάρχει ηθική αλλά μόνο υπογραφές και συμβόλαια. Οκ, δεν έχετε άδικο. Ας πρόσεχε και ο σταθμός που δεν είχε μεριμνίσει για να κάνει τα αυτονόητα.

Anyway, με την μετακόμιση-μεταγραφή της η Αλιμπέρτη έδειξε ξαφνικά ένα άλλο πρόσωπο. Γεμάτη έπαρση και... εμπορευόμενη ακόμα και την προσωπική της ζωή. Τα υπονοούμενα που άφηνε για την σχέση της με τον Παρθένη την ίδια ώρα που αντιδρούσε όταν κάποιος τρίτος αναφερόταν σε αυτή λέγοντας ότι δεν θέλει να ασχολείται κανείς με τα προσωπικά της δημιουργούσαν ένα... σχήμα οξύμωρο. Αποτέλεσμα να αρχίσει σιγά σιγά ο κόσμος να μην την βλέπει ως το καλό και σεμνό κορίτσι.

Ως παρουσιάστρια του Fame Story μόνο καλές κριτικές δεν πήρε ενώ το παιχνίδι σημείωσε τις χαμηλότερες τηλεθεάσεις του. Μάλιστα πολλοί έλεγαν ότι ακόμα και η Τατιάνα Στεφανίδου ήταν καλύτερη.

Αμέσως μετά η Αλιμπέρτη ανέλαβε το πρωινό του Σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1 που το παρουσίαζε μέχρι και φέτος.

Την πρώτη χρονιά είχε να ανταγωνιστεί το αντίστοιχο πρωινό του Alpha με τον Θανάση Πάτρα στην παρουσίαση. Αν και όλοι περίμεναν πως η Σοφία θα χτύπαγε πρωτιά χαλαρά, τελικά ο Πάτρας έκανε την έκπληξη. Μάλιστα ο ΑΝΤ1 ονειρευόταν 30άρια που δεν ήρθαν ποτέ. Συγκεκριμένα της είχαν πει πως αν έπιανε αυτό τον στόχο τότε θα αναλάμβανε το καθημερινό πρωινό.

Η μοναδική χρονιά που η Αλιμπέρτη ήταν πρώτη στην ζώνη της ήταν εκείνη που είχε απέναντι της τον Ανδρεά Μικρούτσικο που -για να είμαστε αντικειμενικοί - έχει "τελειώσει" τηλεοπτικά.

Μόλις η Γερμανού διαδέχτηκε τον Μικρούτσικο κόπηκε το χαμόγελο της Αλιμπέρτη που είδε για μία ακόμα χρόνια να έρχεται δεύτερη σε ένα αγώνα με δύο "δρομείς".

Οπότε γιατί την παρουσιάζουν ως κάτι τόσο σπουδαίο; Μάλλον γιατί αυτοί που τα λένε δεν ξέρουν την τύφλα τους ή απλά θέλουν να γλείψουν.