Έτσι θα έπρεπε να είναι το εξώφυλλο...



O Νίκος Κοεμτζής, 0 άνθρωπος που έστειλε τρεις άντρες στον τάφο για μια παραγγελιά, βρίσκεται για μία ακόμα φορά στην επικαιρότητα με αφορμή την επανάληψη μίας εκπομπής του Παύλου Τσίμα.
Άλλοι τον θεωρούν ήρωα γιατί το 73 σήκωσε ανάστημα στο καθεστώς σφάζοντας 3 αστυνομικούς (μόνο που οι περισσότεροι ξεχνούν ότι ο ένας ήταν πολίτης και πως όλοι τους ήταν εκτός υπηρεσίας και με πολιτικά). Τον έκαναν ταινία, τραγούδι και τελευταία έχει γίνει συγγραφέας (της προσωπικής του ιστορίας και από την δική του πλευρά).
Άλλοι πάλι τον θεωρούν απλά φονιά.
Όπως και να έχει η πολιτεία θεωρεί ότι πλήρωσε για το τριπλό έγκλημα του γι αυτό και τον αποφυλάκισε. Του δόθηκε και άδεια μικροπωλητή για να πουλάει το βιβλίο του στο Μοναστηράκι. Καλώς του δόθηκε γιατί από την στιγμή που απελευθερώθηκε πρέπει κάπως να ζήσει.
Αλλά όχι όμως και να αντιμετωπίζεται ως ήρωας. Ήρωας δεν είναι κάποιος που βγάζει μαχαίρι και χτυπά τυφλά όποιον βρεθεί στο διάβα του, ότι καθεστώς και να υπάρχει, όποιοι κι αν βρίσκονται γύρω του.
Μπορεί να έχει μετανιώσει, αλλά τρεις άνθρωποι βρίσκονται στον τάφο από το χέρι του. Τρεις οικογένειες διαλύθηκαν γιατί... υπερασπίστηκε την παραγγελιά του αδερφού του (δεν ήταν καν δική του!)
Ας πουλήσει το βιβλίο του, ας ζήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα αλλά όχι ως ήρωας.
Ας μην ξεχνάμε τους νεκρούς.