Κάτω τα χέρια από το Γιαννάκη

Τον τελευταίο καιρό ο Παναγιώτης Γιαννάκης δέχεται πολλές βολές. Οι οπαδοί του ΠΑΟ τα έβαλαν μαζί του γιατί αντέδρασε σε αποφάσεις διαιτητών υπερασπιζόμενος την ομάδα που προπονεί. Κι αν αυτή η ομάδα δεν ήταν ο Ολυμπιακός μάλλον δεν θα έδιναν σημασία. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πάλι τον θεωρούν πολύ λίγο και θέλουν να αντικατασταθεί. Αφήνουμε στην άκρη τα όσα γράφουν οι οπαδικές εφημερίδες (όποια ομάδα κι αν στηρίζουν) αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το κράξιμο που τρώει από blogs που τον αποκαλούν "κλαψιάρη" κα.
Δεν του αξίζει τέτοια συμπεριφορά.



Όσον αφορά στου φίλους του Παναθηναϊκού να θυμίσουμε ότι ο Γιαννάκης φορώντας το τριφύλλι στο στήθος τα έδωσε όλα με αποκορύφωμα όταν οδήγησε την ομάδα στον πρώτο Ευρωπαϊκό της τίτλο το 1996.

Όσον αφορά στους φίλους του Ολυμπιακού να θυμίσουμε ότι με το τέλος της φετινής χρονιά που τον θεωρούν αποτυχημένο κατάφερε να κάνει το καλύτερο ρεκόρ νικών στην ιστορία του Ελληνικού πρωταθλήματος και να πάει την ομάδα στο Final Four. Ανάλογη πορεία η ομα΄δα του Πειραιά δεν είχε κάνει τα τελευταία 10 χρόνια. Για την ακρίβεια τέτοιες χαρές είχαν να δουν από το 1997 οπότε και ο Ολυμπιακός είχε κάνει το tremple.

Για όλους τους άλλους να θυμίσουμε ότι ο Γιαννάκης ως παίχτης ήταν βασικός παράγοντας στην κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 87, τον πρώτο τίτλο της εθνικής ever, και στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου δύο χρόνια αργότερα. Κυριολεκτικά έχει ματώσει στην φανέλα με το εθνόσημο. Ως προπονητής κατέκτησε την 4η θέση στο ευρωμπασκετ της Ισπανίας το 1997, και στην 4η θέση του Μουντομπάσκετ το 1998 στην Αθήνα.
Ακολούθησε η κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι και η δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ στη Σαϊτάμα το 2006. Εκεί έγινε και ο άθλος, η νίκη της Ελλάδας επί της Dream Team στον ημιτελικό. Το 2007 τερμάτισε στην 4η θέση του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Θα βρεθεί κάποιος άλλος Έλληνας με τέτοιες επιτυχίες;

Και τώρα μπορείτε να τον βρίσετε ελεύθερα...




Ps
Τα μονταζάκια είναι από το Kourkouti και είναι χιουμοριστικά επομένως τα όσα έχουν γράψει παραπάνω δεν αφορούν στον συγκεκριμένο blog.