Εξοργισμένος αναγνώστης

Ακολουθεί email αναγνώστη που έφερε τον τίτλο "Ντρεπομαι που είναι Έλληνας"


"Ειλικρινά λυπάμαι που το λέω αλλά ντρέπομαι που είμαι Έλληνας και είμαι σ’αυτή τη χώρα!! Υπηρέτησα στους Πεζοναύτες 303 σειρά 08 Β Εσσό και έκανα τα χαρτιά μου για Ειδικός Φρουρός και μου λένε ότι δεν παίρνουμε τα μόρια! Βγήκε κάποιος νόμος κάποια απόφαση για το να μην μοριοδοτούνται πλέον οι Πεζοναύτες; Δημοσιεύτηκε σε κάποιο ΦΕΚ; Είναι ανήκουστο! Εγώ και όλες τις ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων έκανα και πράσινο μπερέ φορούσα και όλα τα διακριτικά των Ειδικών Δυνάμεων είχα!


Είναι λοιπόν απαράδεκτο και άδικο όχι μόνο για μένα αλλά και για όλα τα παιδιά να έχουμε κάνει τέτοια εκπαίδευση: (Φυσική στρατιωτική αγωγή, Ατομική τακτική - Οπλομηχανήματα, Πορείες - Βολές, Καταστροφές - Ναρκοπόλεμος, Συνεργασία με ΤΘ και ΠΒ, Συνεργασία με Ε/Π, Π/Ν και ΠΑ, Ορεινός αγώνας Χειμερινή διαβίωση, Αμφίβια εκπαίδευση, Αγώνα πεζικού και νυκτερινή εκπαίδευση, Ειδικοί αγώνες, Ανορθόδοξο πόλεμο)και να μην παίρνουμε τα μόρια που δικαιωματικά μας ανήκουν καθώς ξεχωρίζουμε από τα υπόλοιπα σώματα του στρατού! Μας αποκλείουν έτσι μ’αυτό τον τρόπο από τις προκηρύξεις όπως στην Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία.

Θέλουν να μας πουν ότι ένα τέτοιο σώμα με μεγάλη ιστορία όπως οι πεζοναύτες ανήκει και είναι στο Πεζικό; Τότε τζάμπα ένας χρόνος σκληρής εκπαίδευσης καθώς πάει τελείως χαμένος.

Αν είναι δυνατόν αγαπώ την πατρίδα μου και με έχουν κάνει να τη σιχαθώ και να θέλω να φύγω για το εξωτερικό.

Πως γίνεται το σώμα των Πεζοναυτών να συμμετέχει σε : Εθνικές - Διακλαδικές Ασκήσεις και Διασυμμαχικές-Διμερείς και να θεωρείται απλά ένα σώμα Πεζικού; Ακόμα και στη σελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι Δυνάμεις Πεζοναυτών αναφέρονται κανονικά μέσα στις Ειδικές Δυνάμεις. http://www.mod.mil.gr/Pages/MainAnalysisPage3.asp?HyperLinkID=3&MainLinkID=49&SubLinkID=78

Σε απάντηση του κ. Υπουργού Β.Μειμαράκη παλιότερα:«Μεταβολή επέρχεται, από 1ης Ιανουαρίου 2008, μόνο ως προς την παρακολούθηση του προσωπικού της 32 ΤΑΞ Π/Ν από τη Διεύθυνση Πεζικού του ΓΕΣ. Η επάνδρωση των Μονάδων Πεζοναυτών γίνεται με επιλεγμένο προσωπικό (Αξιωματικοί και οπλίτες) και με τα ίδια ακριβώς κριτήρια επιλογής(σωματικά-ψυχικά-επαγγελματικά) που ισχύουν για το προσωπικό των λοιπών Μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων».

Σας παρακαλώ πολύ να το δημοσιεύσετε."