H μόλυνση των blogs

Πόσο ανεξάρτητα και πόσο αντικειμενικά είναι πλέον τα blogs ή πιο σωστά πολλά από τα blogs;

Μετά την μεγάλη έξαρση τους και τα clopy paste που έκαναν μεγάλα παραδοσιακά media χωρίς να αναφέρουν ότι πηγές τους ήταν τα προσωπικά -ανώνυμα ως επί το πλείστον- ιστολόγια άρχισε νέος γύρος.

Μεγάλα mediaka συγκροτήματα έβαλαν έμπιστους να δημιουργήσουν blogs προκειμένου να προμοτάρουν τα έντυπα τους. Ήταν όμως ένα εγχείρημα που δεν περπάτησε όσο θα ήθελαν καθώς οι χειριστές ήταν πολύ λίγοι για να κάνουν σωστά και καθαρά μία βρόμικη δουλειά. Με το καλημέρα φάνηκε ποιοι κρύβονταν από πίσω.
Έτσι στην προσπάθεια τους κάποια παραδοσιακά media να αμυνθούν ενάντια στην νέα τάξη πραγμάτων προσέγγισαν την ίδια την νέα τάξη, ή έστω κάποιους εκπρόσωπους της.

Έμαθαν από τα λάθη και μετά το νέο deal άλλαξαν στρατηγική Άφησαν τις κατά μέτωπον επιθέσεις και τις χυδαιολογίες και έκαναν focus στο διακριτικό promotion των εφημερίδων ή ότι άλλο έχουν και ρίχνουν στο εμπόριο. Παράλληλα έβαλαν stop στην προβολή άλλων μέσων (είτε μιλάμε για παραδοσιακά media είτε για blogs) για να μειώσουν την ζημιά που είχαν υποστεί τους προηγούμενους μήνες και με την ελπίδα να "θάψουν" τους "εχθρούς".

Οκ, μπορεί να θεωρούν τον κόσμο χαζό (άλλωστε ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται και πολύ για τα τεκταινόμενα) αλλά το να υποτιμούν τόσο πολύ την νοημοσύνη των άλλων bloggers είναι μάλλον αστείο.

Θα επανέλθουμε με περισσότερα...