Παπαγαλάκια και "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα"

Έχουν βαλθεί και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να φτάσει η αποχή το 50 %. Η προεκλογική τους εκστρατεία ξεκίνησε με το αριστερό, αηδιάζοντας ακόμα περισσότερο τον ήδη αγανακτισμένο κόσμο με τους πολιτικούς της χώρας μας.

Τα πράσινα παπαγαλάκια, μπορεί να συζητούνται, μπορεί επικοινωνιακά και διαφημιστικά να έκαναν την "δουλειά" τους, όμως σίγουρα αυτός που πολιτικά συνυπύγραψε ότι αυτό θα βοηθήσει το κυβερνών κόμμα, πρέπει να έχει σκίσει ήδη τα όποια πτυχία του. Μέσα από την υπερβολή του κραξίματος των παπαγάλων, μπορεί να κατακεραυνώνεις το ΠΑΣΟΚ, όμως η αντιπολίτευση δεν κάνει τίποτα παρπαάνω, από το να υπερβάλλει πάνω σε αυτά που ήδη νοιώθει η κοινωνία.

Αυτά που κράζουν οι παπαγάλοι, ο Έλληνας τα νοιώθει. Άλλος λίγο, άλλος πολύ, ο καθένας ζει και την οικονομική κρίση και την ανεργία και νοιώθει ότι το αύριο θα είναι δύσκολο. Αν το σποτάκι κατέληγε, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα παντού, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί για το καλύτερο και πετυχαίνει τα μπλα μπλα μπλα σίγουρα θα είχε καλύτερα αποτελέσματα, από τα σημερινά σποτ που στο τέλος παρουσιάζουν μια Ελλάδα του ονείρου (σημείωση: ακριβώς ίδια εικόνα, είχαν και τα σποτ της κυβέρνησης Σημίτη)

Απο την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ , βρήκαν στιγμή να πωρώσουν τους ψηφοφόρους της ΝΔ, χωρίς λόγο. Αυτομάτως, έρχονται πολιτικά αντανακλαστικά στους "γαλάζιους" ψηφοφόρους, ότι θα μπούμε πάλι σε "δυσμένεια" και ότι το ΠΑΣΟΚ θα μας "εξαφανίσει". και όλο αυτό θα τους οδηγήσει στην κάλπη.

Αναρωτιέμαι πότε στο ΠΑΣΟΚ, θα αποφασίσουν να χτίσουν το περιβόητο κυβερνητικό προφίλ, με σκοπό και στόχο να παγιώσουν ένα ρεύμα νίκης που δεν έχουν ακόμη. Αφού ούτως ή άλλως έχουν αποφασίσει να μην συζητήσουν (ούτως ή άλλως πουθενά και ποτέ δεν γίνεται αυτό) για την Ευρώπη, και αναζητούν τρόπους να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους, ας πρόβαλε τις θέσεις του. Ιστορικά, οι δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις, δεν έχουν κερδίσει με διλλήματα.

Το ποσοστό του δικομματισμού δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 70 %, ενώ το 2004 έφτασε ήταν στο &&%. Αυτό είναι μήνυμα μεγάλο, που θα είναι το Νο1 πολιτικής επικαιρότητας την επαύριο των εκλογών. Ακόμα και μια νίκη με 5 % απο το ΠΑΣΟΚ, αν αυτό δεν ξεπεράσει το 35-37%, θα επισκιαστεί από το πλήγμα που θα δεχτεί ο δικομματισμός.

Τα μικρά κόμματα, δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα, για την τρίτη θέση και τον τρίτο Ευρωβουλευτή. Ρευστό το σκηνικό, πιθανολογώ στην σταθερή αξία του ΚΚΕ. Χωρίς βέβαια τις μεγάλες διαφορές του παρελθόντος.

Βέβαια είναι, όπως όλα δείχνουν, η τεράστια αποχή. Στις προηγούμενες Ευρωεκλογές ήταν στο 36%. Τώρα θα ξεπεράσει το 40 % και θα αγγίξει το 60 % στην νεολαία. Ακόμα και τριήμερο να μην υπήρχε, οι νέοι απαξιώνουν πλέον φωναχτά το πολιτικό μας σύστημα. Και αυτό χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης.Πάνω από όλα όμως, σοβαρής ανάλυσης.

By Salonica-press