Για τον θίασο του Τεν Κάτε

"Και χιλιαδες φίλοι μόλις δουν τριφύλλι ζήτω λένε ο... Πανσερραϊκός"

Έτσι είναι. Αφού οι... μπαλαρίνες του Παναθηναϊκού (όπως τους χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρόεδρος) δεν μπορούν ούτε να χορέψουν και τα δεύτερα των Σερρών τους ρίχνουν τρία μπαλάκια μέσα στο ΟΑΚΑ, μαντέψτε σε ποιόν αξίζει το χειροκρότημα.

Φυσικά ο Τεν Κάτε δεν φταίει σε τίποτα. Ο άνθρωπος το είχε πει: θέλει ένα επιθετικό, ψηλό, δυνατό και γρήγορο που να μπορεί να ντριπλάρει, να βγάζει πάσες και σέντρες, να σκοράρει με κεφάλι, με πόδι και με κάθε δυνατό τρόπο. Τι ζήταγε ο άνθρωπος; Πολλά; Να πούμε ότι δεν υπάρχει τέτοιος ποδοσφαιριστής να τον λέγαμε παράλογο. Αλλά υπάρχει. Και ξέρουμε και το όνομα του. Ντρογμπά λέγεται. Αφού λοιπόν η διοίκηση δεν του έφερε ένα Ντρογμπά τότε δεν φταίει ο κόουτς που δεν τον αφήνουν να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του.

Ούτε φυσικά φταίει ο Ολλανδός που ο Σαλπιγγίδης δεν έμαθε στην καριέρα του να παίζει δεξί χαφ και να έχει μπαλιά διαβήτη αλα Τσαρτας. Ή ο Νίνης που κινδυνεύει να 20αρίσει και να θεωρείται μεγάλο ταλέντο που σκουπίζει τον πάγκο...

Όταν ο Μουνιοθ έβγαζε λαγούς από το καπέλο δεν ήταν αρκετός. Όταν ο Σουμ έπαιρνε νταμπλ δεν έκανε γιατί η φάτσα του χαλούσε το image της ομάδας.
Αλλά ο Τεν Κάτε που αχρήστευσε τον καλύτερο παίχτη (τον Μάτος) όπως όλα δείχνουν παίρνει πράσινο φως για να συνεχίσει για άλλη μία χρονιά.

Κάποιοι θα πουν ότι πήγε καλά στην Ευρώπη...
Ο τύπος είναι πιο κότα κι από τον Μπάγεβιτς. Παίζει με 8 αμυντικούς, ένα επιθετικό για τα μάτια του κόσμου, κι ένα Καραγκούνη να τα κάνει όλα αν και η θέση που είναι εξαιρετικός είναι αμυντικό χαφ.
Ούτε ο Ρεχάγκελ δεν έχει κατεβάσει ποτέ τέτοια ομάδα.
Άλλοι προπονητές, με λίγη τσίπα δηλώνουν παραίτηση όταν βλέπουν ότι δεν μπορούν να φτιάξουν μία ομάδα. Ο Ολλανδός όμως είναι μεγάλος φραγκοφονιάς.

Ξεχνάτε τι έγινε το καλοκαίρι; Που αν και είχε κλείσει ηγεμονικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό δεν το ανακοίνωνε ώστε εισπράξει αποζημίωση από την Τσέλσι;

Αν ο πολυμετοχικός τα ακουμπήσει χοντρά και φέρει παιχταράδες που αξίζουν 10 φορές περισσότερο από τους υπάρχοντες τότε ακόμα και ο Τότις μπορεί να κάνει πορεία και να διεκδικήσει πρωτάθλημα.

Τα πέναλτι που δεν πήρε ο ΠΑΟ και οι εχθρικές διαιτησίες είναι δικαιολογίες ανίκανων. Ο μάγκας και ικανός δεν περιμένει σφύριγμα για να νικήσει τον Εργοτέλη. Τον καθαρίζει όπως και να έχει.
Και όταν μέσα στο σπίτι του δείχνει την φιλοξενία του... Εσκιμώου (για όσους δεν ξέρουν, όταν οι Εσκιμώου φιλοξενούν κάποιον του προσφέρουν και την γυναίκα τους για να τους "ζεστάνει") τότε καμία παράγκα δεν φταίει.

Ακόμα και ο Αναστασιάδης που τον κορόιδευαν γιατί ευχαριστούσε την Παναγιά, έχει επιδείξει έργο στην Κύπρο παρά το ότι το υλικό που έχει να διαχειριστεί είναι σαφώς υποδεέστερο. Αυτή όμως είναι η μαγκιά το προπονητή. Και βλέπει τι έχει και να χτίζει με αυτό. όχι να ζητάει Ντρογκμπάδες να τον κάνουν μάγκα.

Αρκετά...
¨οτι και να πούμε κάποιοι... Τεν Κατελαβαίνουν τίποτα.