Η πτώση των Αρίων και ο Χάκερ που άφησε την υπογραφή του


Θυμάται κανείς τα μουσικά βραβεία Αρίων;
Μάλλον όχι. Και όχι άδικα.
Ξεκίνησαν με την φιλοδοξία να γίνουν θεσμός και κατέληξαν να θυμίζουν τα βραβεία Ποπ Κορν όπου δύο άνθρωποι σάρωναν ότι υπήρχε και οι συνάδελφοι τους δεν έμπαιναν στον κόπο να πάνε τα τα παρακολουθήσουν. Και οι τηλεθεάσεις ήταν φυσικά σταθερά καθοδικές.
Για 5 χρόνια τα μετέδιδε τηλεοπτικά το Mega και πέρισι ο ΑΝΤ1.
Παρά την φιλότιμη προσπάθεια, το κανάλι του Αμαρουσίου δεν είδε να του έρχονται οι αναμενόμενες τηλεθεάσεις.
Δεν έφταιγε όμως ο ΑΝΤ1. Το μόνο λάθος που μπορεί να του χρεώσει κανείς είναι ότι πήρε τα δικαιώματα ενός πεθαμένου event.
Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει ουσιαστικά από την δεύτερη απονομή.
Ήταν η χρονιά που είχε κάνει το μεγάλο σουξέ ο Γιάννης Πλούταρχος. Δίκαια τότε είχε πάρει πέντε βραβεία. Όμως την βραδιά του διαγωνισμού είχε πρόβα τζενεράλε για το Posidonio που τραγουδούσε τότε. Και οι άνθρωποι που γνωρίζουν την νύχτα ξέρουν πόσο σημαντική είναι η πρόβα τζενεράλε και δεν νοείται το πρώτο όνομα του σχήματος να λείπει.

Αυτό όμως ήταν κάτι που δεν κατάλαβαν οι υπεύθυνοι των βραβείων. Θεώρησαν μάλιστα τεράστια προσβολή το ότι ενώ είχε κανονιστεί να του δώσει ένα από τα βραβεία η Ντόρα Μπακογιάννη εκείνος ήταν απών.

Την επόμενη μέρα άρχισαν οι επιθέσεις εναντίων του Πλούταρχου από τα γνωστά παπαγαλάκια των κατινοεκπομπών με αποτέλεσμα να το πάρει κι εκείνος πατριωτικά και να αποφασίσει να μην συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στις επόμενες διοργανώσεις.

Το παράλογο της υπόθεσης ήταν πως κι άλλοι αρνήθηκαν να παραβρεθούν κι ας βραβεύονταν, όπως οι Πυξ Λαξ. Οι τελευταίοι το έκαναν από άποψη και όχι λόγο υποχρεώσεων. Όλοι όμως τότε τα έβαλαν με τον Πλούταρχο που σνόμπαρε την... Ντόρα.

Πολλοί καλλιτέχνες είδαν και κατάλαβαν. Δεν μίλησαν ωστόσο άλλοι διακριτικά και άλλοι όχι γύρισαν την πλάτη τους στα Αρίων.

Στην τρίτη απονομή ο Πλούταρχος ήταν προτεινόμενος σε ακόμα περισσότερες κατηγορίες αλλά όλα τα βραβεία πήγαν στον Ρέμο παρά το ότι εκείνη τη σεζόν ο Γιάννης είχε σημειώσει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Μάλιστα ο Ρέμος πήρε ένα βραβείο περισσότερο απ ότι ο Πλου την προηγούμενη χρονιά. Εκείνος με μία έπαρση που δεν θύμιζε σε τίποτα το σεμνό διασκεδαστή έδειχνε με τα δάχτυλα του τον αριθμό "έξι" και έλεγε ότι "έφαγε" τον Πλούταρχο.

Η εντύπωση που πέρασε -άσχετα αν ίσχυε ή όχι- ήταν πως τα Αρίων ήταν κατευθυνόμενα. Κι έτσι άρχισε η παρακμή.

Πλέον ακόμα και το επίσημο site είναι σε αδράνεια. Καμία αναφορά για την 7η απονομή αν και πέρασε ενάμιση χρόνος από την 6η.
Μάλιστα μπήκε μέχρι και χάκερ στο site κι άφησε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του όπως βλέπετε και στο frame που αναρτήσαμε.