ΑΝΤ1: περικοπές ή... ξεσκαρτάρισμα;

Τις τελευταίες μέρες γίνεται λόγος για περικοπές στον ΑΝΤ1.
Αν όμως ρίξουμε μία πιο προσεκτική ματιά τότε μοιάζει περισσότερο με ξεσκαρτάρισμα. Γιατί το να κόβεις κάτι που δεν πηγαίνει καλά είναι σύνηθες και δεν χρειάζεται η δικαιολογία της οικονομικής κρίσης (που ακόμα δεν έχει έρθει στην Ελλάδα, απλά την χρησιμοποιούν οι βλαχοπόνηροι επιχειρηματίες για να κάνουν τις λαμογιές τους). Όταν όμως μειώνεις κάτι που φέρνει νουμεράκια τότε κάτι άλλο κρύβεται από πίσω.

Τρανταχτό παράδειγμα η Στεφανίδου.
Πέρα από την άποψη που έχουμε σε αυτό το blog -που συγκεντρώνει ότι αρνητικό χαρακτηρισμό μπορεί να διαθέτει το επίσημο λεξικό της Ελληνικής γλώσσας- δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι είναι ψηλά στους πίνακες της AGB (που είναι και το μέτρο επιτυχίας για τα κανάλια - πάλι δεν έχει σημασία η δική μας άποψη περί αντικειμενικότητας της AGB).

Παρ όλα αυτά η εκπομπή της μειώθηκε σε χρόνο πράγμα που αναγκαστικά θα έχει και τις επιπτώσεις του στα περιβόητα πινακάκια. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν έγινε και μείωση στον μισθό της, κάτι που μόνο παράλογο δεν θα είναι.
Όταν λοιπόν, περιορίζεις ένα από τα καλύτερα άλογα που έχεις στον στάβλο τότε σημαίνει πως κάποιο πρόβλημα έχεις μαζί του. Μπορεί πχ να σου κερδίζει τους αγώνες, ωστόσο σου γεμίζει τον τόπο με ακαθαρσίες που δεν αντέχεις άλλο να τρέχεις για να μαζεύεις. Έτσι προκειμένου να ξεβρομίσει ο τόπος και να μην αναγκάζονται και τα άλλα φιλότιμα άλογα να ζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες δρομολογείς την απομάκρυνση της αχαλίνωτης φοράδας.


Και η περίπτωση του σουταρίσματος Μουτσινά-Ζαρίφη έχει ανάλογο παρασκήνιο. Ο ΑΝΤ1 είναι μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο και τέτοιες εν θερμό κινήσεις δεν είναι και ότι πιο επαγγελματικό ή δεοντολογικό. Όταν όμως ο κόμπος φτάνει στο χτένι τότε και ο πλέον τυπικός leader δικαιολογείται να πει "βρε δεν πάτε στον αγύριστο".
Και όταν λέμε για κόμπο και χτένι δεν αναφερόμαστε σε τηλεθεάσεις (αυτό το παιχνίδι είχε χαθεί καιρό πριν) αλλά σε άλλα παρασκηνιακά.
Ίσως ένα από αυτά να ήταν και η φημολογούμενη εισήγηση του Μουτσινά περί αντικατάστασης της Κατερίνας Ζαρίφη.

Θα πούμε κι άλλα όταν συντονιστούμε λίγο περισσότερο με την επικαιρότητα καθώς το τριήμερο που πέρασε προτιμήσαμε να κάνουμε μια γερή "αποτοξίνωση"