Που είναι το Μητροπολιτικό πάρκο; Ε; Που;




Το μέγεθος της υποκρισίας των πολιτικών αλλά και της μαλακίας των προβάτων που παίζουν χωρίς να το καταλαβαίνουν το παιχνίδι τους, δεν έχει όρια.
Αφού βάζουν φρένο στην ανάπλαση του ελαιώνα- χαβούζας του Βοτανικού μόνο και μόνο για να αποτρέψουν την ανέγερση ενός εμπορικού κέντρου, ξεχνούν για τουλάχιστον 6 κολλητά χρόνια το θέμα του Μητροπολιτικού πάρκου στα 800 στρέμματα του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Να θυμίσουμε πως όταν είχε πρωτοανοίξει το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού, το Ελληνικό ήταν ένας από τους υπό συζήτηση χώρους. Πολύ γρήγορα απορρίφθηκε μιας και υπήρχε η επιθυμία στον χώρο αυτό να γίνει το περίφημο Μητροπολιτικό Πάρκο.

Σήμερα άπαντες έχουν ξεχάσει το πάρκο. Η Αθήνα - όπως θεωρούν τα παπαγαλάκια των πολιτικάντηδων θα σωθεί μόνο αν δεν γίνει το εμπορικό κέντρο του Βωβού στον Βοτανικό.

Ο άλλος ελαιώνας, στο Γουδί, εξακολουθεί να είναι στο μαύρο του το χάλι. Μηδενική η ανάπλαση κι εκεί. Αλλά είπαμε, το πρόβλημα είναι το Mall στον Βοτανικό.

Το 1/3 της Αθήνας αποτελείται από εγκαταλελειμμένα εργοστάσια που πάνε και βαράνε τις ενέσεις τους τα πρεζάκια. Χώροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σας πνεύμονες αλλά το όλο πρόβλημα, είπαμε, είναι είναι το γήπεδο στον Βοτανικό.

Στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν ετοιμόροπα κτίρια και μπαλκόνια που ευτυχώς επιμένουν να αψηφούν τον νόμο της βαρύτητας γι αυτό και δεν έχουμε θρηνίσει ακόμα θύματα. Αλλά αφού αυτά ακόμα πετάνε προέχει ο... Βοτανικός.

Το Θησείο που μετατράπηκε σε ένα ωραιότατο πεζόδρομο με δεντράκια και γρασίδι για τους Ολυμπιακούς αγώνες κοντεύει να καταντήσει ένα ξεροχώραφο, αλλά προέχει να γίνει η ανάπλαση στον Βοτανικό αρκεί να μην γίνει εμπορικό κέντρο.

Αφού είναι άχρηστοι έστω και στο να συντηρήσουν το λίγο πράσινο που υπάρχει ας μεταφέρουν τουλάχιστον την ευθύνη στους ιδιώτες. Ας εκμεταλλευτούν τον Βωβό και τον κάθε Βωβό. Αλλά χέστηκαν για το πράσινο. Όλοι τους. Γαλάζιοι, κόκκινοι (και δεν εννοώ τους Ολυμπιακούς) ακόμα και οι πράσινοι (το χρώμα το θέλουν μόνο για τα σημαιάκια τους).
Ψηφοθηρία κάνουν και για τα σοβαρά θέματα δεν κάνουν κουβέντα αν δεν "πουλάνε" (έτσι για να χρησιμοποιήσω και ένα δημοσιογραφικό όρο).

Κι έχουμε τον Τσίπρα, αυτό τον τύπο που η πρώτη του πολιτική κίνηση ήταν η διεκδίκηση του δικαιώματος στην κοπάνα, να το παίζει Τσε. Τόσο ξε-τσε-ποτος κι αυτός.