Η ύποπτη ομολογία του Φέλπς



Το θέμα που απασχόλησε έντονα την παγκόσμια επικαιρότητα ήταν η φωτογραφία με τον υπεραθλητή της κολύμβησης, Μάικλ Φελπς, να καπνίζει bong.

Εδώ πρέπει να κάνουμε μία παρένθεση για να πούμε ότι το bong δεν σημαίνει απαραίτητα και χρήση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης). Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως δυτικός ναργιλές, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κάπνισμα τόσο καπνού όσο και μαριχουάνας (ή οποιασδήποτε άλλης ποικιλίας χόρτου).

Ωστόσο ο ίδιος ο Φελπς παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικής ουσίας.
Που το ύποπτο θα πείτε τώρα.
Είναι απλό. Από την στιγμή που η εικόνα αυτή αποτελεί ένδειξη και όχι απόδειξη, ο Φελπς θα έπρεπε να περάσει από πραγματογνωμοσύνη και με τον σάλο που έχει δημιουργηθεί τα media δεν θα τον χάιδευαν Με την αβίαστη παραδοχή του δεν χρειάζεται να περάσει από εξετάσεις. Κι εδώ γεννάται το ερώτημα: τι είχε να φοβηθεί;

Πάντως για να λέμε και την πάσα αλήθεια, από την στιγμή που πρόκειται για χρήση κάνναβης καλά κάνει η ΔΟΕ και δεν τον βάζει στην κατηγορία του ντοπινγκ και να του αφαιρέσει τα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια αφού ως γνωστών η δράση του συγκεκριμένου χόρτου μόνο διεγερτική δεν είναι. Ο αθλητής θα πρέπει να τιμωρηθεί ως χρήστης παράνομων ουσιών και σε καμία περίπτωση για ντοπινγκ. Εκτός βέβαια και παραδέχθηκε έτσι απλά ότι μαστούριασε για να μην περάσει από εξετάσεις και φανεί ότι υπήρξε ντοπέ στην Ολυμπιάδα.