εκαναν το δραμα πολιτικο παιχνιδι

Το ότι η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα σε όλα τα επίπεδα είναι ένα αναμφησβήτητο γεγονός.

Το να αναγάγεις όμως την ανεγκέφαλη ενέργεια -όπως φαίνεται μέχρι τώρα- ενός αστυνομικού σε πολιτική ευθύνη και να λες ότι "το κράτος της δεξιάς σκοτώνει και τρομοκρατεί" τότε ή παίζεις κι εσύ πολιτικό παιχνίδι ή δεν έχεις μνήμη.

Πριν 23 χρόνια, το 1985, πάλι σε επεισόδια στα Εξάρχεια έχασε την ζωή τους ένας ανήλικος από πυρά αστυνομικού. Ήταν τότε στην εξουσία η Δεξιά; Όχι, ήταν οι Σοσιαλιστές. Ήταν το ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου (του κατά γενική ομολογία καλύτερου αρχηγού του Πασοκ και όχι μόνο), του Γενηματά, της Μελίνας.

Ξεχνάς τις επιθέσεις αστυνομικών ενάντια σε συνταξιούχους κατά την πρωθυπουργία Σημίτη; Πάλι σοσιαλιστές ήταν και μάλιστα με τον Γιώργο Παπανδρέου στην κυβέρνηση.

Ξεχνάς την πείνα, την εξαθλίωση και την φασιστική νοοτροπία χωρών με κομουνιστική κυβέρνηση;

Ποιά δεξιά; Ποιά αριστερά; Ποιός σοσιαλισμός;

Η ιδεολογία αν δεν εφαρμόζεται στην πράξη δεν έχει καμία ουσία και είναι απλά εξουσία.

Ας μάθουμε να κρίνουμε τους πραγματικούς υπεύθυνους και όχι αυτούς που μας συμφέρει.

Αν θέλουμε να το παίξουμε επαναστάτες ας έχουμε τα άντερα να επιτεθούμε στο κέντρο της εξουσίας και όχι στις περιουσίες βιοπαλαιστών για να κάνουμε πλιάτσικο στα μαγαζιά τους ή να χορέψουμε πάνω από τα καμένα αυτοκίνητα τους.

Πως μπορεί κάποιος που ακόμα ζει με τα λεφτά των γονιών του να γνωρίζει από αντιεξουσιαστικούς αγώνες; Στην μεγάλη πλειοψηφία αυτά τα παιδιά γίνονται αναλώσιμα στρατιωτάκια εκείνων που μιλούν για "δεξιά" ή "αριστερά" και εποφθαλμιούν την εξουσία (είτε για τον εαυτό τους είτε για τους δικούς τους) ώστε να μπουν ή να ξαναμπούν στα "παιχνίδια" των "Βατοπεδίων" και των "Siemens"