Η εμπιστοσυνη δεν απαιτειται, εμπνεεται


Πρόσφατα μπήκε σε ένα φόρουμ ένα topic με θέμα “Ποιος είναι ο άντρας ο σωστός”. Οι περισσότεροι –ο καθένας με τον δικό του τρόπο- απάντησαν “Αυτός που τιμά τα παντελόνια που φοράει»”. Δεν θα διαφωνήσω καθόλου. Θα προσθέσω μάλιστα ότι είναι ο μόνος που μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη. Βέβαια για να δεις ότι κάποιος τιμά τα παντελόνια του, θα πρέπει πρώτα να το αποδείξει. Και αν μάλιστα στο παρελθόν έχει δώσει δικαιώματα τότε δεν πα να τον ξέρεις δέκα χρόνια, δεν πα να έχεις πιεί και τα ουίσκια σου μαζί του, πρέπει να κρατάς πισινή. Κάποιοι μπορεί να μην σέβονται το τσούγκρισμα των ποτηριών όπως εσύ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλων των ειδών τις σχέσεις. Από προσωπικές ή φιλικές μέχρι επαγγελματικές. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση παίζει το ενδεχόμενο να φτάσεις μέχρι και τα δικαστήρια και ο άλλος που σου την έχει κάνει (και σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει στην δικαιοσύνη) να έχει το θράσος να μιλά για… εμπιστοσύνη! Κάποιοι άνθρωποι έχουν πραγματικά πολύ πλάκα.
Έχουν απαιτήσεις από εσένα την στιγμή που σε άδειασαν κανονικά. Και λένε διάφορα για να σε φοβίσουν. Γιατί; Γιατί έχουν λερωμένη την φωλιά τους, ξέρουν ότι το ξέρεις και κοιτάνε πως θα την σκαπουλάρουν. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.
Μην μασάς. Είσαι καθαρός; Έχεις δικαιώματα; Διεκδίκησε τα. Θα χάσεις μόνο αν δεν τολμήσεις. Πιο πολύ πονάει αυτός που πέφτει από ψηλά. Ή που νομίζει ότι είναι ψηλά.
Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου αλλά να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να απαιτείς από κάποιο άλλο να σου έχει εμπιστοσύνη.
Η εμπιστοσύνη δεν απαιτείται.
Εμπνέεται ή κατακτιέται!