ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ALPHA RADIO ΚΑΙ ΑΛΛΑ... ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ

Ο αιώνας της πληροφόρησης έχει δώσει την θέση του στον αιώνα της παραπληροφόρησης και η αντικειμενική ενημέρωση αποτελεί πλέον εξαίρεση.
Δημοσιογράφοι έχουν πάψει να ασκούν λειτούργημα και απλά μεταδίδουν ειδήσεις με τέτοιο τρόπο που είτε κινούνται στα πλαίσια της προπαγάνδας, είτε της ανοησίας, είτε του τι "πουλάει".
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση live αναμετάδοσης επεισοδίων που εκτυλίσσονταν στο κέντρο από τον Aplha Radio.
Ο δημοσιογράφος χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο ωρυόταν ότι η αστυνομία συνέλαβε μπροστά στα μάτια του ανήλικο.
Μόνο που όπως προέκυψε ο... ανήλικος ήταν 29 ετών και μόλις είχε βγει από τις φυλακές Μαλανδρινού.
Οκ, ο ρεπόρτερ δεν μπορούσε να γνωρίζει τον φάκελο του συλληφθέντα, αλλά το να "βλέπει" ένα 29χρονο για ανήλικο ξεπερνά τα όρια του παραλόγου.

Κάτι που ακόμα δεν έχει ακουστεί είναι ότι ανάμεσα στους κουκουλοφόρους που έχουν συλληφθεί συγκαταλέγονται σεσημασμένοι με φάκελο και ενεργά μέλη πολιτικών νεολαιών.

Τα Ελληνικά media αποσιωπούν το γεγονός ότι περισσότεροι από 100 αστυνομικοί φέρουν σοβαρά τραύματα και εγκαύματα από τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων. Το ότι δεν έχει υπάρξει νεκρός δεν σημαίνει ότι οι επιθέσεις δεν έχουν δολοφονικό χαρακτήρα.

Και ο βρώμικος ρόλος κάποιων μέσων συνεχίζεται προβάλλοντας εικόνες αστυνομικών με πολιτικά. Σε αυτή την περίπτωση άλλοι μιλούν για σχέσεις αστυνομίας με κουκουλοφόρους και άλλοι για αστυνομικούς που δημιουργούν τα επεισόδια.
Άραγε την λέξη "undercover" δεν την έχουν ακούσει ποτέ; Πως θέλουν να μπουν οι αστυνομικοί ανάμεσα στους ταραξίες για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους; Με το σήμα κολλημένο στο πέτο τους;
Δεν υπολογίζουν καν ότι δείχνοντας τα πρόσωπα τους θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την ζωή τους.
Η υποκρισία των media δεν έχει σταματημό καθώς από την μία λένε ότι δεν δείχνουν πρόσωπα ταραξιών γιατί δεν θέλουν να γίνουν οι ρουφιάνοι της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Ωστόσο δείχνοντας τα πρόσωπα των αστυνομικών γίνονται ρουφιάνοι των κουκουλοφόρων. Ή δείξτε και τους δύο ή μην δείξετε κανένα. Μάθετε να τηρείτε ίδια μέτρα και ίδια σταθμά.

Και το ΕΣΡ ασχολείται με την Στιγμή της Αλήθειας...