Αναλύοντας την Ράδιο Αρβύλα

Η επιστροφή του Αντώνη Κανάκη μπροστά από την κάμερα ήταν ίσως το πιο ενδιαφέρον τηλεοπτικό γεγονός της εβδομάδας. Ο Θεσσαλονικιός παρουσιαστής που είχε να εμφανιστεί από την εποχή του ΑΜΑΝ (στο μεσοδιάστημα ασχολήθηκε μόνο με την παραγωγή του «Ανάλυσε το» και «Γιάννης ο όμορφος») θεωρήθηκε ως ένα γερό χαρτί από τον ΑΝΤ1 που ψάχνει τρόπους να ανεβάσει τηλεθεάσεις και να προσεγγίσει νεανικό κοινό. Η νέα, λοιπόν, εκπομπή έκανε πρεμιέρα το απόγευμα της Δευτέρας και στο πλευρό του Κανάκη ήταν ο Γιαννης Σερβετάς, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και ο Χρήστος Κιούσης. Το διαφημιστικό τρέιλερ της εκπομπής που ήταν γεμάτο από έξυπνες και γρήγορες ατάκες (με κορυφαία την "Η σύνταξη είναι παρθένα. Δεν την έχει πάρει κανείς") προϊδέαζε τον τηλεθεατή για κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα τηλε-χιουμοριστικά προγράμματα. Τι είδαμε όμως στην πράξη;

Μία εκπομπή που δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να παντρέψει το feeling του ραδιοφώνου με την κάμερα. Στην πρεμιέρα οι τέσσερις παρουσιαστές φάνηκαν αρκετά μουδιασμένοι και χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει τους ρόλους τους. Ο Αντώνης Κανάκης είχε τον άχαρο ρόλο να μιλάει ασταμάτητα με κάποιες σφήνες από τον Σερβετά και τους Παναγιωτόπουλο-Κιούση να έχουν απλά… παρουσία.

Στην θεματοογία της η «Ραδιο Αρβύλα» θύμισε έντονα το «Αλ Τσαντίρι νιουζ» αφού βλέπαμε συνεχώς βίντεο από ειδήσεις και να τις ακολουθεί σαρκαστικός σχολιασμός από τον Αντώνη και την παρέα του. Ειπώθηκαν καλές ατάκες και υπήρχε χιούμορ που όμως τα κάλυπτε η γενική αμηχανία που επικρατούσε στην πρεμιέρα. Αν όμως εξαιρέσουμε ότι οι 4 κάθονταν σε ένα τραπέζι και το ότι δεν υπήρχε κοινό κατά τα άλλα δεν υπήρζαν διαφορές από το concept Λαζόπουλου.

Όπως είχαμε πληροφορηθεί πριν την έναρξη, η εκπομπή θα είχε συμμετοχή κοινού με sms και τηλεφωνήματα. Στην πρεμιέρα δεν έπαιξε κάτι τέτοιο. Μάλιστα μας έκανε εντύπωση όταν ο Κανάκης είπε πως υπήρχαν πολλά μηνύματα αλλά ο αριθμός επικοινωνίας για το κοινό αναγράφηκε στην οθόνη 2 λεπτά μετά!

Στα συν της εκπομπής ήταν η αντικειμενικότητα. Και το κυριότερο δεν χάϊδεψαν κανένα επειδή είναι συντοπίτης τους. Και στον Παναγιώτη Ψωμιάδη τα είπαν ένα χεράκι και στην Έλενα Ράπτη.

Η γενική εικόνα που αποκομίσαμε ήταν ότι η εκπομπή βγήκε βιαστικά χωρίς να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. Αν τους αφήσουν να την δουλέψουν όπως ξέρουν και μπορούν σίγουρα θα στρώσει. Αν και το απόγευμα δεν φαντάζει ως η ιδανική ώρα μετάδοσης μιάς τέτοιας εκπομπής που μάλλον απευθύνεται σε βραδινό κοινό.

Το 17,9% που σημείωσε σύμφωνα με την AGB δεν μπορεί να θεωρηθεί και πολύ καλό νούμερο για πρεμιέρα.

Επειδή γουστάρουμε πολύ Κανάκη και λοιπή παρέα (και νοσταλγούμε τις παλιές καλές εποχές τους) ελπίζουμε να δουν γρήγορα τα λάθη και να επανακάμψουν