Νέα σενάρια πώλησης Alpha και στήριξη σε Στάη

Μόνο σπάνιο φαινόμενο δεν αποτελούν οι φήμες περί πώλησης του Alpha. Ουκ ολίγες φορές κατά τον περασμένο χρόνο είχε γραφτεί στις στήλες των media το ενδιαφέρον της Γιάννας Αγγελοπούλου για αγορά του τηλεοπτικού σταθμού. Ο ισχυρός άντρας της Κάντζας, Δημήτρης Κοντομηνάς, στα meeting στελεχών πάντα διέψευδε. Τις τελευταίες μέρες τα σενάρια αναθερμάνθηκαν αλλά με άλλο υποψήφιο αγοραστή. Κυκλοφορεί ότι ο Βίκτωρας Ρέστης ενδιαφέρεται θερμά για να πάρει τις τύχες του Alpha στα χέρια του. Κάποιοι μάλιστα βιάστηκαν να διαδώσουν ότι η συμφωνία έκλεισε. Ωστόσο δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία επίσημη απάντηση.

Επίσημη ανακοίνωση υπήρξε μόνο σε ότι έχει να κάνει με την Έλλη Στάη, σε μία περίοδο που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού δείχνει ότι δεν μπορεί να ανακάμψει :

«Ο Alpha έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια αναδιοργάνωσης του ειδησεογραφικού του τομέα, με στόχο ένα ακόμη πιο έγκυρο πλούσιο και ζωντανό δελτίο ειδήσεων…
Βασικός συντελεστής στον επαναπροσδιορισμό αλλά και την υλοποίηση των μέτρων για την αναβάθμιση του ειδησεογραφικού τομέα είναι η κεντρική παρουσιάστρια του Δελτίου Ειδήσεων, Έλλη Στάη.
Η παρουσία της στο κανάλι αποτελεί παράγοντα επιτυχίας και αξιοπιστίας και ο Alpha προσβλέπει σε μια μακροχρόνια συνεργασία μαζί της».

Προξενεί πάντως εντύπωση το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στο όνομα του νέου διευθυντή Ειδήσεων Γιάννη Παπουτσάνη που λόγος θέσης θεωρητικά τουλάχιστον ηγείται της «σημαντικής προσπάθειας αναδιοργάνωσης».