Όπου υπάρχει φωτιά υπήρξε προσάναμα

Πολύ ενδιαφέρον είχε η κίνηση του ΑΝΤ1 να καλέσει σε γεύμα τους τηλεοπτικούς συντάκτες ώστε να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα που αφορούν στον σταθμό. Το ενδιαφέρον δεν το είχαν αυτά που ειπώθηκαν αλλά τα guts του Γιάννη Λάτσιου, διευθυντή του ψυχαγωγικού προγράμματος, να μιλήσει face to face με όλους εμάς που κρίνουμε και… κατακρίνουμε (η αλήθεια να λέγεται) τόσο την δικής του δουλειά όσο και των συνεργατών του αλλά και συναδέλφων του σε άλλα κανάλια.

Ξεχωρίζουμε το θάρρος του να παραδεχθεί ότι οι σειρές και οι εκπομπές που κόπηκαν δεν είχαν την απόδοση που περίμεναν. Είχαμε συνηθίσει όταν κόβεται κάτι, οι επίσημες ανακοινώσεις των καναλιών να λένε ότι… «ολοκλήρωσαν κανονικά τον κύκλο τους».

Η αλήθεια είναι ότι η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη για τον ΑΝΤ1 ever. Ωστόσο θεωρούμε ότι στο σύνολο του το πρόγραμμα ήταν πολύ καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές; Τι έφτιαξε και δεν περπάτησε; Γιατί έγινε αυτή η ξαφνική βουτιά;

Δική μας εκτίμηση είναι ότι δεν έγινε τίποτα ξαφνικά.

Οι βάσεις ή πιο σωστά η τάφρος άρχισε να σκάβεται πριν τρία περίπου χρόνια. Τότε που το κανάλι του Αμαρουσίου άνοιξε την πύλη του για να την διαβούν μετά βαΐων και κλάδων οι μετρ του κουτσομπολιού και του σύγχρονου trash με ναυαρχίδα την Τατιάνα Στεφανίδου. Το ποιοτικό μακροβούτι που έκανε τότε ο ΑΝΤ1 μπορεί να μην είχε αντίκτυπο εκείνη την εποχή στους πίνακες της AGB, ωστόσο προσέλκυσε ένα διαφορετικό τηλεοπτικό κοινό που τον αποχαιρέτισε τώρα που μετρίασε το κουτσομπολιό και το κράξιμο. Παράλληλα μέσα σε αυτή την τριετία άλλαξε το προφίλ του καναλιού. Η εικόνα του έγκυρου και ταυτόχρονα πρωτοποριακού σταθμού που είχε χτισθεί με κόπο από τις αρχές του 90, έπαψε να υπάρχει.

Τα λαμπερά πρόσωπα έδωσαν την θέση τους στις περιπέτειες της Στέλλας Μπεζαντάκου και του λοιπού τηλεοπτικού πανηγυριού.

Φωτεινή εξαίρεση ήταν ο Φερεντίνος, αλλά πόσα να κάνει κι αυτός μόνος του; Ο άνθρωπος έκανε πολλά περισσότερα από όσα περίμεναν αρχικά.

Όταν μάλιστα βλέπουμε φέτος στον Πρωινό Καφέ να υποδέχονται μία Ρούλα Βροχοπούλου και μία Έφη Θώδη για να χτυπήσουν τηλεθεάσεις, καταλαβαίνουμε ότι το σύνδρομο της τριετίας δεν έχει ακόμα παρέλθει εντελώς.

Φιλότιμες προσπάθειες γίνονται, γι’ αυτό άλλωστε και ο ΑΝΤ1 έφερε πίσω τον Λάτσιο, ωστόσο χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά μέχρι να περάσει στην συνείδηση του κόσμου το νέο προφίλ.